(VIDEO) Na zaslišanje danes kandidati za državotvorne resorje, med danes tudi Fajonove in Šarca in Bobnarjeve – Glasovanje o Golobovem ministrskem kabinetu predvidoma v sredo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Na zaslišanje danes kandidati za državotvorne resorje, med danes tudi Fajonove in Šarca in Bobnarjeve – Glasovanje o Golobovem ministrskem kabinetu predvidoma v sredo

(VIDEO) Na zaslišanje danes kandidati za državotvorne resorje, med danes tudi Fajonove in Šarca in Bobnarjeve – Glasovanje o Golobovem ministrskem kabinetu predvidoma v sredo

Danes bodo v DZ pred pristojnimi odbori nadaljevali predstavitve ministrskih kandidatov za 15. vlado. Zvrstilo se jih bo kar šest, med drugim predsednica SD Tanja Fajon kot kandidatka za zunanjo ministrico, kandidat za ministra za finance Klemen Boštjančič ter nekdanji premier, sicer pa prvak LMŠ in kandidat za obrambnega ministra Marjan Šarec.

Prvi bosta pred pristojnimi delovnimi telesi zaslišani dve kandidatki iz vrst SD. Fajonova bo odgovarjala na vprašanja odbora za zunanjo politiko, kandidatka za ministrico za pravosodje Dominika Švarc Pipan pa članov odbora za pravosodje.

Ob 13. uri se bo Boštjančič predstavil pred odborom za finance, istočasno pa bo pred odborom za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo potekala še predstavitev kandidatke za ministrico za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik.

Popoldne bodo po pričakovanjih prevladovala vprašanja, povezana z obrambno-varnostno politiko. Ob 17. uri se bosta namreč začeli zaslišanji Šarca pred odborom za obrambo ter kandidatke za ministrico za notranje zadeve, sicer nekdanje generalne direktorice policije Tatjane Bobnar pred odborom za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Že v soboto so sicer uspešno opravili svoje predstavitve kandidati za ministre za gospodarstvo, izobraževanje, za kohezijo, za Slovence po svetu in za digitalizacijo. V torek pa sledijo še zaslišanja kandidatov za ministre za zdravje, okolje, kmetijstvo in infrastrukturo ter za delo in za kulturo.

Danes bo sicer tudi seja kolegija predsednice DZ. Na njej naj bi se dogovorili o sklicu izredne seje, na kateri bodo glasovali o ministrski ekipi. Če ne bo presenečenj, se ta obeta že v sredo.

COMMENTS

Wordpress (0)