“Zlovešča napoved vračanja na pro Rusko in pro Kitajsko politiko” – Tako je Janez Janša komentiral zapis Tanje Fajon, da si koalicija “želi v mednarodni politiki vrniti ugled Sloveniji tam, kjer je bil oškodovan” – TOPNEWS.si

“Zlovešča napoved vračanja na pro Rusko in pro Kitajsko politiko” – Tako je Janez Janša komentiral zapis Tanje Fajon, da si koalicija “želi v mednarodni politiki vrniti ugled Sloveniji tam, kjer je bil oškodovan”

“Zlovešča napoved vračanja na pro Rusko in pro Kitajsko politiko” – Tako je Janez Janša komentiral zapis Tanje Fajon, da si koalicija “želi v mednarodni politiki vrniti ugled Sloveniji tam, kjer je bil oškodovan”

Tanja Fajon je po podpisu koalicijske pogodbe na Twitterju komentirala , da  si bo nova koalicija  prizadevala za “umeščenost Slovenije v jedro EU” in “tudi v mednarodni politiki želimo močno, napredno in svobodno državo. Republika Slovenija v jedru EU in prepoznavna in ugledna v svetu”.

“Naši podpisi pod koalicijsko pogodbo so podpisi pod skupne cilje in vsebine, ki smo jih skupaj prispevali v novo vizijo Slovenije. Naš skupen cilj je, da SLO zagotovimo močno gospodarstvo za socialno varnost vseh, skladen regionalni razvoj in umeščenost Slovenije v jedro EU.
V tej pogodbi so zajete najpomembnejše ambicije Socialnih demokratov. Nova vlada bo usmerjena v prizadevanja dvig dodane vrednosti gospodarstva, v zeleni in digitalni prehod ter v kakovost in dostopnost javnih storitev, predvsem zdravstva in šolstva. Tudi v mednarodni politiki želimo močno, napredno in svobodno državo. Republika Slovenija v jedru EU in prepoznavna in ugledna v svetu.
Koalicijska pogodba prinaša jasen in odločen prelom z načinom delovanja dosedanje oblasti. Prinaša vrnitev in utrditev demokracije, spoštovanje vladavine prava in človekovih pravic, zavarovanje neodvisnosti medijev in močno partnersko vlogo civilne družbe. To smo obljubili in to bomo izpeljali. Za nas je pomembno zaupanje med partnerji kot prvi korak k temu, da obnovimo zaupanje ljudi v demokracijo, državo in prihodnost. Vse pa povedo slogani naših treh strank, povezani v močno in ambiciozno sporočilo ljudem. Drugače. Ker si zaslužimo boljšo državo. Da bo prihodnost za vse.

Na zapis se je že odzval Janez Janša, češ da gre za “zlovešča napoved vračanja na pro Rusko in pro Kitajsko politiko. Korenine @strankaSD.

 

COMMENTS

Wordpress (0)