(VIDEO) Petkovi kolesarji ponovno “v akciji” – Začasno so “zasedli” Plečnikov stadion za Bežigradom – TOPNEWS.si

(VIDEO) Petkovi kolesarji ponovno “v akciji” – Začasno so “zasedli” Plečnikov stadion za Bežigradom

(VIDEO) Petkovi kolesarji ponovno “v akciji” – Začasno so “zasedli” Plečnikov stadion za Bežigradom

“Odprli smo Plečnikov stadion! Taki prostori ne smejo potiho propadati… čas je, da skupnost poskrbi za oživitev!,” je na Twitterju sporočila Tea Jarc iz sindikata Mladi plus (Sindikat študentov, dijakov in mladih Brezposelnih).

https://twitter.com/TeaJarc/status/1527724007402905600

Kdaj natančno naj bi  bi se odvijala “akcija” na Plečnikovem stadionu ni popolnoma jasno, verjetno pa se je dogodek zgodil včeraj v petek. Saga z Plečnikovim stadionom traja že traja že več desetletij. Joc Pečečnik je kot lastnik zemljišča napovedal prenovo stadiona, ki naj bi bila dokončana predvidoma že  v letu 2010 ali 2011. Projekt bi močno spremenil vse območje stadiona, zlasti z etažami garaž in veliko stolpnico zelo blizu stadiona. Vendar je bil v času projektiranja in iskanja dovoljenj za gradnjo zgrajen novi ljubljanski stadion v Stožicah z zmogljivostjo 16.000 gledalcev, ki je prevzel športnike in gledalce.

Joc Pečečnik je aprila lani napovedal, da ne bo odstopil od projekta Bežigrajski športni park (BŠP) na Plečnikovem stadionu, zaradi preklica kulturnovarstvenega soglasja in posledično ustavitve postopka izdaje gradbenega dovoljenja pa bo romal projekt v omaro, saj se bodo zdaj ukvarjali z odvetniki in ovadbami, s katerimi želijo zaščititi državo.
“Ne glede na to, kdo bo v vladi, bomo dokazali, da je Slovenija pravna država, in ne birokratska, da je demokratična, in ne diktatura,” je prepričan Joc Pečečnik.
Joc Pečečnik je lani dejal, da bodo podali kazensko ovadbo proti ministru za kulturo Vasku Simonitiju, proti Jelki Pirkovič z direktorata za kulturno dediščino in proti neznanim storilcem, na upravnem sodišču bo vložen zahtevek za varstvo zakonitosti zaradi neupravičeno zavrnjenega kulturnovarstvenega soglasja, vložen bo tudi odškodninski zahtevek zaradi škode, ki nastaja pri ustavitvi projekta. Kakšna je usoda sodnih postopkov ni znano.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)