Sekire, vile in Tarča – Ivo Boscarol: “Zna se zgoditi, da bodo protestniki zamenjali kolesa za sekire ali vile” – “Mi smo kolesarili in brali ustavo, oni bodo prišli z vilami in sekirami” mu odgovarja Grega Repovž – TOPNEWS.si

Sekire, vile in Tarča – Ivo Boscarol: “Zna se zgoditi, da bodo protestniki zamenjali kolesa za sekire ali vile” – “Mi smo kolesarili in brali ustavo, oni bodo prišli z vilami in sekirami” mu odgovarja Grega Repovž

Sekire, vile in Tarča – Ivo Boscarol: “Zna se zgoditi, da bodo protestniki zamenjali kolesa za sekire ali vile” – “Mi smo kolesarili in brali ustavo, oni bodo prišli z vilami in sekirami” mu odgovarja Grega Repovž

 

Sinočnja oddaja Tarča v kateri so govorili o  načrtih koalicije glede zdravstva in davka na premoženje je na družbenih omrežjih dvignila veliko prahu. Gostje Tarče so bili podjetnik Ivo Boscarol, poslanec Levice Miha Kordiš, nekdanji finančni minister Janez Šušteršič, Matevž Frangež iz stranke SD in prihodnji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Ivo Boscarol je glede  tega, ali bo koalicija zdržala cel mandat je  dejal, da bi jim priporočal, naj ne hitijo s spremembo zakona o javnih zbiranjih in demonstracijah, ker “Slovenci smo dejansko občutljivi na nepremičnine in na premoženje in se zna hitro zgoditi, da bodo pred parlamentom biciklisti zamenjali bicikle za kakšne sekire ali pa vile”.

Boscarol pa ni bil glavna zvezda oddaje, ki so jo zaznamovali dueli med nekdanjim, ministrom za finance in  Miho Kordišem poslancem Levice  ter Matevžem Frangežom iz stranke.

Miha Kordiš, Levica, je v uvodu povedal, da lobiji v državi, ki se kritično odzivajo na koalicijsko pogodbo, branijo svoje privilegije. “Vlada je zelo jasno postavila svoje prioritete in te so, da se država vrne ljudem, tudi z razporeditvijo ustvarjenega bogastva, ki je bilo prepuščeno trgu in privilegiranim posameznikom, do ljudi, ki so ga ustvarili, pa ni zares prišlo,” je povedal in dodal, da je to temeljna zaveza, ki jo v naslednjih štirih letih želijo izpolniti.

https://twitter.com/JamborJoze/status/1527529543791165442

Janez Šušteršič je dejal, da če je vsak, ki poda kritično mnenje do koalicijske pogodbe, od koalicije proglašen za lobi, “potem to ni dialog, potem je to točno tisto, čemur ste ves čas govorili janšizem”. “Izračun stroškov pričakovanj načrtov koalicijske pogodbe, ki ga je za Tarčo naredil nekdo z ministrstva za finance, bi lahko ta izračun naredil tudi za koalicijo.”

Miha Kordiš je dejal, da Šuštaršič v studiu nastopa kot politik in ne kot finančni strokovnjak, spomnil je, da je sodeloval kot finančni minister v drugi vladi Janeza Janše. “Pravičnejšo obdavčitev premoženja in prerazporeditev družbenih virov poznajo v vseh razvitih zahodnih državah.” Kot je dodal, so se v prihodnji koaliciji zavezali, da bodo prekinili 30-letno prakso, po kateri država jemlje ljudem in daje bogatim. “Imamo 20.000 posameznikov v tej državi, ki razpolagajo z milijoni oziroma z več kot polovico vsega premoženja, ki v državi obstaja. Imamo pa milijon ljudi, ki premoženja praktično nima. To je globoko nepravično. Edino pošten in solidaren premoženjski davek lahko naglasi to neenakost.”

 

“Nad tem konceptom oddaje se bo morala zamisliti tudi voditeljica Tarče: po eni strani bodo novinarji RTVS stavkali za avtonomijo uredništva, po drugi strani pa v oddajo vabi najbolj obskurne primerke privržencev strank, ki so jim to avtonomijo odvzelem,” pa je na Twitterju zapisal urednik Dnevnika Darijan Košir. Zanimivo  pa je , da je koalicijska pogodba prišla v javnost še preden je bila podpisana zato imajo prav nekateri specialisti za javno nastopanje, ki opozarjajo na sintagmo “manj je več”.

https://twitter.com/podnarsimon/status/1527391409761701910?s=11

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)