Zakaj Janeza Janše ni na skupinski sliki novega sklica DZ in kako so klasični rdeči salonarji predsednice parlamenta  Urške Klakočar Zupančič postali domala “politično-feministični stejtment”. – TOPNEWS.si

Zakaj Janeza Janše ni na skupinski sliki novega sklica DZ in kako so klasični rdeči salonarji predsednice parlamenta  Urške Klakočar Zupančič postali domala “politično-feministični stejtment”.

Zakaj Janeza Janše ni na skupinski sliki  novega sklica DZ in kako so klasični rdeči salonarji predsednice parlamenta  Urške Klakočar Zupančič postali domala “politično-feministični stejtment”.

Družbena omrežja in mediji so od petka polni fotografij in komentarjev različnih “fotošutingov” petkove konstitutiven seje državnega zbora.  Poslanci so po protokolu najprej imeli skupinsko fotografiranje v veliki dvorani državnega zbora, potem pa še v preddverju državnega zbora nato pa še klasičen udarec s kladivom predsednice državnega zbora, ki je šel na živce predsednici državnega zbora, saj se je udarjanja s kladivom naveličala že, kot je dejala fotografom in snemalcem, v sodnih dvoranah.  Bolj kot skupinske fotografije pa so so pritegnile pozornost nekatere druge bolj individualne fotografije in še bolj fotomontaže. Vendar o tem kasneje.

“Od Dejana ( Zavca op av. ) si fsi rajši malo bek stopli. Ziher je ziher, je le ded boksarski šampion,” je na Twitterju zapisal Božo Simič.

Po končani seji je sledilo skupinsko fotografiranje vseh poslancev, sprva v dvorani, nato pa še v preddverju državnega zbora. A na skupinski fotografiji manjka premier v odhodu Janez Janša. Zakaj se fotografiranja ni udeležil, ni znano, je pa zvečer v bližnji Cankarjev dom odpeljal ženo Urško, kjer sta se udeležila koncerta orkestra Slovenske vojske.

Boštjan Koražija poslanec Levice v starem sklicu  pa v nekoliko šaljivem tvitu “ekskluzivno razkriva zakaj na sliki ni Janeza Janše” .

Sicer pa nekateri nikakor ne morejo preboleti rdeči čevljev, ki jih je na inavguraciji nosila Urška Klakočar Zupančič.

https://twitter.com/otoshkas/status/1525357334435966976

Najdlje pa je šel Liberatrec Tomaž Ših z zapisi na Tvitterju in Facebooku.  Fotografije, na katerih se slednja po izvolitvi za predsednico objema z Golobom, so navdihnile Štiha k objavi takega zapisa: »ONA VE kako ustreči moškemu, da ga prepriča v njeno imenovanje. In tako je predsednica parlamenta prvič v zgodovini postala kurtizana.«

»Najdite si žensko, ki jo boste nagazili tako dobro, kot je Robi nagazil Urško,« je na facebooku napisal Tomaž Štih – Libertarec in tako pristavil svoj piskrček k širjenju ta čas najbolj priljubljene laži Janševe desnice so ob komentarjih Tomaža Štiha zapisali v reviji Reporter.

Za konec še nekaj dejstev. Urška Klakočar Zupančič je podpredsednica stranke in že od začetka, od prve okrogle mize v kinu Šiška, ko je bilo Gibanje Svoboda še društvo “Bodi sprememba”. Če bi Tanja Fajon sprejela mesto predsednice državnega zbora bi bila Klakučarjeva prav gotovo pravosodna ministrica, saj je tudi podpredsednica stranke. Klakočarjeva je sicer po izvolitvi dejala , da zasebno življenje ne bo vplivalo na njeno funkcijo. Doslej je znano, da je ločena in da ima dvojčka, priimek Zupančič pa je obdržala iz praktičnih razlogov predvsem zaradi otrok.

“O zasebnem življenju Goloba in Klakočar Zupančičeve sicer ni prav veliko znanega. Golob je že vrsto let poročen z Jano Nemec Golob, s katero imata tri otroke, a o svoji družini ne govori prav pogosto, tudi je ne izpostavlja javnosti. Urška Klakočar Zupančič je prav tako poročena in ima sinova dvojčka, o svoji družini pa razen o sinovi epilepsiji javno ni veliko razkrila,” piše Reporter.

Morda pa ju z Golobom veže zgolj težka in travmatična izkušnja z boleznijo zaradi bolezni enega od otrok v obeh družinah.

COMMENTS

Wordpress (0)