“To bomo videli… To bomo videli” – Šele včeraj je na seji DZ postalo jasno, kaj je v četrtkovi Tarči med vrsticami Matej Tonin povedal Luki Mescu – TOPNEWS.si

“To bomo videli… To bomo videli” – Šele včeraj je na seji DZ postalo jasno, kaj je v četrtkovi Tarči med vrsticami Matej Tonin povedal Luki Mescu

“To bomo videli… To bomo videli” – Šele včeraj je na seji DZ postalo jasno, kaj je v četrtkovi Tarči med vrsticami Matej Tonin povedal Luki Mescu

Matej Tonin se je v četrtkovi  Tarči potožil, da se je po desetih letih prvič zgodilo, da je bil po volitvah NSi popolnoma izključen iz vseh pogovorov o sestavi nove vlade. “Povabil nas je Miro Cerar, pa tudi Marjan Šarec, dvakrat smo se odzvali in bili v vladi, dvakrat pa ne”.
Odhajajoča vlada se igra z več stomilijonskimi investicijami, izvaja revolucijo na RTV SLO, kadruje po državi, kot da je njena…,” je našteval Mesec.
To po njegovi oceni ni samo nezrelo, ampak kaže, kako si NSi predstavlja ureditev države. Toninu je koordinator Levice dejal, da, dokler se za to ne opravičijo in se od tega ne distancirajo, do takrat se z njimi ne morejo pogovarjati.
Tudi Fajon je Toninu očitala, da je  sporno je, kar vlada počne z imenovanji veleposlanikov, in tu bo potrebna revizija, da se bo videlo, kateri izmed njih so bili v zadnjem letu zgolj izraziti vojščaki SDS-a, je navedla.
Ne nazadnje, poglejmo samo, kdo prihaja za direktorja te TV-hiše, je sklenila Fajon. nato sta se v besedni dvoboj zapletla Matej Tonin in Luka Mesec:

Mesec: “Glejte gospod Tonin nova vlada bo nastala 3. junija”.
Tonin: “To bomo videli”.
Mesec: “Tako je napovedano”.
Tonin: “To Bomo videli”.
Mesec: “In do takrat so še trije tedni. V teh treh tednih pa, če niste razumeli sporočila volivcev vam ga bom izrekel jaz: Mir na dajte”.

Kaj je hotel povedati Tonin je postalo jasno šele včeraj, ko so poslanci SDS in NSI praktično v isti sekundi, ko je državni zbor potrdil potrdil mandate zasedli vložišče in presenetili zaposlene, saj so v treh minutah vložili 33 zakonov, med njimi tudi zakon o vladi, ki bi lahko podrl termine, da bi se Golobov ministrski kabinet v polni sestavi bil postavljen 3. junija.

Čeprav je v ozadju šlo pravzaprav samo za en zakon in to je Zakon o RTV, kar je na Twitterju potrdil tudi Miro Petek.

Koalicija je sicer včeraj s prvopodpisano nekdanjo novinarko RTV Mojco Pašek Šetinc vložila zakon o RTV, vendar je bila seveda za nekaj minut prepozna, kar pomeni, da se bodo po oceni poznavalcev spremembe na RTV-ju, če bo vložen še referendum, ki se že napoveduje, zamaknilo za približno leto dni.

https://twitter.com/Ambroz42403624/status/1525178696532910081

 

COMMENTS

Wordpress (0)