“Šarec vrgel puško v koruzo, od tam se vrača s tankom”; “Dobivamo novo vlado, pa še Bergdoktor je na TV. Kaj bi še več radi? No, kaj?” – Kako so se na ministrski kabinet Roberta Goloba odzvala družbena omrežja? – TOPNEWS.si

“Šarec vrgel puško v koruzo, od tam se vrača s tankom”; “Dobivamo novo vlado, pa še Bergdoktor je na TV. Kaj bi še več radi? No, kaj?” – Kako so se na ministrski kabinet Roberta Goloba odzvala družbena omrežja?

“Šarec vrgel puško v koruzo, od tam se vrača s tankom”; “Dobivamo novo vlado, pa še Bergdoktor je na TV. Kaj bi še več radi? No, kaj?” – Kako so se na ministrski kabinet Roberta Goloba odzvala družbena omrežja?

»Pred nami je vlada, ki združuje politične izkušnje, ki jih v Gibanju Svoboda morda pogrešamo, na drugi strani pa imamo zelo zagnane in uveljavljene strokovnjake,” je včeraj zvečer dejal Robert Golob po predstavitvi ministrske ekipe bodoče vlade. In kakšni so prvi odzivi na družbenih omrežjih?

“Dobivamo novo vlado, pa še Bergdoktor je na TV. Kaj bi še več radi? No, kaj?,” je na Twitterju zapisal Jože P. Damijan, ki se je tudi sam potegoval za premiersko mesto v času , ko je KUL poskušal  zrušiti Janševo vlado. 

“Ne pritožujte se nas ljudi, ki se že zdaj pritožujejo nad vlado, ki so jo pomagali izvoliti. Demokratični kvalitativni preskok potrebuje ljudi, ki so kritični do svojih, ne le njihovih,” pa je na kritike pomiril Matjaž Gruden

 

“To je sicer zelo res, res pa je tudi, da volivci levosredinskih strank ves čas iščejo napake pri lastnoročno izvoljenih. Ves čas. Leta. In potem vse razpade. Moj vtis ;), je na Twitterju zapisala Marta Razboršek, kar je sicer prekleto res, saj so na levi velikokrat bolj kritični do svojih, kot pa do nasprotne politične opcije.

Šarec vrgel puško v koruzo, od tam se vrača s tankom je eden bolj iskrivih komentarjev  novinarskega kolega Uroša Esiha na kandidaturo Marjana Šarca za ministra za obrambo. “Gibanje Svoboda želimo postaviti kot center povezovanja leve sredine,” je po novinarski konferenci za TV Slovenija dejal Golob. Zato so v vlado povabili oba predsednika strank SAB in LMŠ. “Ta vlada bo mešanica politične izkušenosti in strokovne zagnanosti. Imela bo največ ministric do zdaj,” je še povedal.

“Za vstop v demokracijo je potreben čas, veliko časa in dela. Zato je povsem irelevantno kaj bentijo dežurni”.

Zanimivo pa je, da aktualni predsednik vlade Janez Janša, ki  je sicer v zadnjih tednih manj aktiven na Twitterju ni komentiral sestave ministrskega kabineta Roberta  Goloba, če seveda ne štejemo nekaj retvitov kritičnih komentarjev.

 

COMMENTS

Wordpress (0)