(VIDEO)”Jaz sem parkrat poklical gospo Jadranko naj naredijo prispevek o Masleši. Pravi, ne najdem človeka, ki bi to naredil…” – Slavko Kmetič o “težavah” urednikov na TV Slovenija – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Jaz sem parkrat poklical gospo Jadranko naj naredijo prispevek o Masleši. Pravi, ne najdem človeka, ki bi to naredil…” – Slavko Kmetič o “težavah” urednikov na TV Slovenija

(VIDEO)”Jaz sem parkrat poklical gospo Jadranko naj naredijo prispevek o Masleši. Pravi, ne najdem človeka, ki bi to naredil…” – Slavko Kmetič o “težavah” urednikov na TV Slovenija

Član sveta RTVS Slavko Kmetič, ki ga je državni zbor imenoval v programski svet na predlog gledalcev in poslušalcev in je v svojih stališčih naklonjen stranki SDS, je na enem od javnih dogodkov potožil s kakšnimi težavami se srečuje ekipa, ki je bila v času vlade Janeza Janše dobila mandat, da prevzame “nacionalko”.

“Jaz sem parkrat poklical gospo Jadranko naj naredijo prispevek o Masleši. Pravi ne najdem človeka, ki bi to naredil, Če pa bo že kdo to naredila pa bo naredil tako , da bo Masleša good gay,  da bo dober, da bo pozitivc…”

Največji paradoks za uredniško ekipo, ki jo je skadrovala Janševa vlada pa je, da “desni” nikakor niso zadovoljni z njimi, saj niso naredili “domače naloge” za katero so bili postavljeni  in sicer, da jim pomagajo dobiti volitve.  Tako, da Janševi gledajo na njih s prezirom. Mimogrede,  to naj bi se najbolj pokazalo po znamenitem soočanju, ki ga je vodil Igor Pirkovič in  ko se je po nekaterih notranjih  informacijah Pirkovič  po oddaji na srečanju Janše  z vodstvom  nacionalke poskušal udinjati Janši, ta pa je vsakič, ko je odprl usta le zavijal z očmi. Po drugi strani pa so osovraženi od privržencev nove politične garniture in tako ostajajo tragične (komične) figure, ki so postali le “kakonfuter”  za politična “prepucavanja” in ki so pod črto na koncu  najbolj škodili tistim katerim naj bi služili. Moram reči, da se mi zdi prav  neverjetno kako se zgodovina (tudi iz lastne izkušnje avtorja  tega zapisa)  na RTV-ju ponavlja, vendar ne kot tragedija temveč kot farsa. To samo dokazuje, da se v tridesetih letih niso naučili ničesar.

Posnetek nastopa svetnika Kmetiča je na družabnem omrežju delila tudi novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl in ob njem zapisala:

“Ko Marcel reče, da jih je manj in se ve, kdo so, in njegovo izjavo “generalno vodstvo” iztrga iz konteksta in zmanipulira, so to “nesprejemljivo obnašanje, pritisk in grožnje” in razlog za brco iz hiše. Ko intelektualna perla in sinonim primitivizma v PS RTV, bivši strojevodja Slavko, izjavlja: “smo naredili red, “tri, štiri odpustit”, “smo voditeljico odstranili z vodenja Dnevnika”, “imamo PS čvrsto v rokah in delamo, kar hočemo”… ,kar si oglejte v videu, pa to za predsednika PS Gregorčiča ni noben pritisk na avtonomijo javnega medija in njegove novinarje, to sploh niso grožnje, pač pa nedolžno kramljanje na neki tribuni.”

COMMENTS

Wordpress (0)