(VIDEO)Studio City: “Hočem biti v poziciji, da nekaj povem Robertu, a mi on ne bo mogel odgovoriti, ker ti praviš, da ni časa! Jebi se, pust mi to !” – Slavoj Žižek nagovarjal  Marcela Štefančiča, naj mu omogoči, da  Robertu Golobu postavi vprašanje in potem “zaključi” oddajo – TOPNEWS.si

(VIDEO)Studio City: “Hočem biti v poziciji, da nekaj povem Robertu, a mi on ne bo mogel odgovoriti, ker ti praviš, da ni časa! Jebi se, pust mi to !” – Slavoj Žižek nagovarjal  Marcela Štefančiča, naj mu omogoči, da  Robertu Golobu postavi vprašanje in potem “zaključi” oddajo

(VIDEO)Studio City: “Hočem biti v poziciji, da nekaj povem Robertu, a mi on ne bo mogel odgovoriti, ker ti praviš, da ni časa! Jebi se, pust mi to !” – Slavoj Žižek nagovarjal  Marcela Štefančiča, naj mu omogoči, da  Robertu Golobu postavi vprašanje in potem “zaključi” oddajo

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, ki je v Slovensko mladinsko gledališče prišel por ure pred oddajo  je novinarjem odgovarjal na vprašanje kdaj bodo vidne napovedane spremembe na javni radioteleviziji?

 

Robert Golob je pred oddajo novinarjem  dejal, da so že napovedali, da bodo na prvi redni seji, ki jo pričakujejo že naslednji teden, predlagali spremembe zakona o RTVS. “Trenutno sodelujemo tudi s civilno družbo in koalicijskimi strankami, da to uresničimo,” je dodal. Spremembe bodo po Golobovih pričakovanjih na ekranih vidne v 60 dneh po sprejetju zakona. “Če bo zakon sprejet še pred koncem maja, to pomeni do konca julija.”

Kljub prešernem razpoloženju v in pred dvorano SMG pa so bili tako voditelj oddaje Marcel Štefančič kot tudi ostali ustvarjalci skeptični do napovedi , da bi se Studio City v programsko shemo TV lahko uvrstil pred jesenjo “morda pa bi lahko vse skupaj trajalo in bo oddaja nazaj šele v spomladansko poletni shemi prihodnje leto”.

Tudi če bo nov zakon o RTV-ju sprejet  se pričakuje referendum, kar bi celotno spreminjanje zakonodaje podaljšalo vsaj za pol leta. Zato sinoči tako ustvarjalci oddaje kot tudi številni , ki so ostali v ozadju niso vedeli kako bo z pripravo predvajanjem alternativne oddaje v naslednjih tednih in mesecih.

Čeprav je bil osrednji gost oddaje Robert Golob pa je bil sinoči v elementu Slavoj Žižek, ki v svojem provokativnem slogu ocenil , da Janez Janša ni pravi avtoritarec. Problem desnice je v tem in to mislim prekleto resno , da to niso pravi avtoritarci. To so neki paranoiki. A si ti predstavljaš pravega avtoritarca , ki spremlja kaj neka  neka novinarka piše, pa potem ma cajt za Twitter pa to. A je to avtoritarec? To je paranoični histerik.

Žižek je dal tudi “obvezna navodila” Golobu, da bo moral vladati z bolj trdo rok. Slavoj Žižekje Robertu Golobu zaželel, da bi razvil svojo avtoritarno plat, ki jo čuti za njegovih nasmehom in besedami o povezovanju.

Gledalci sicer niso mogli natančno izvedeti kaj je hotel Žižek povedati Golobu  ob koncu oddaje. Še celo več  Žižek je prosil Marcela naj mu omogoči, da bi postavil vprašaje in potem naj “zmanjka časa”, da bi na to odgovoril.  Zelo prosto po Žižku: “Hočem biti v poziciji, da nekaj povem Robertu, a mi on ne bo mogel odgovoriti, ker ti praviš, da ni časa! Jebi se, pust mi to !”

https://twitter.com/JureLampe/status/1523778806833881088

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)