(VIDEO) To je Slovenija ali “Pohujšanje v dolini šentflorjanski” : “Bilo je veliko več kot udarjanje zastave ob tla, norčevanje iz krščanske vere (samozadovoljevanje ženske pred krščanskim križem)…. ” – Pričevanjem o “umazani” predstavi SMG, v stilu resničnostnega šova “Moja mama kuha bolje,” ni videti konca – TOPNEWS.si

(VIDEO) To je Slovenija ali “Pohujšanje v dolini šentflorjanski” : “Bilo je veliko več kot udarjanje zastave ob tla, norčevanje iz krščanske vere (samozadovoljevanje ženske pred krščanskim križem)…. ” – Pričevanjem o “umazani” predstavi SMG, v stilu resničnostnega šova “Moja mama kuha bolje,” ni videti konca

(VIDEO) To je Slovenija ali “Pohujšanje v dolini šentflorjanski” : “Bilo je veliko več kot udarjanje zastave ob tla, norčevanje iz krščanske vere (samozadovoljevanje ženske pred krščanskim križem)…. ” – Pričevanjem o “umazani” predstavi SMG, v stilu resničnostnega šova “Moja mama kuha bolje,”  ni videti konca

Pilatovskemu zgražanju nad predstavo “aktualiziranih” Cankarjevih Hlapcev, ki so si jo dijaki ogledati v sklopu obveznih vsebin slovenščine na družbenih omrežjih ni videti konca.  Tko se je na Twitterju pojavil zapis zaskrbljene “mame otroka kateri je bil primoran opazovati predstavo”.

Sem mama dijakinje, ki je bila v petek na predstavi. Bilo je veliko več kot udarjanje zastave ob tla, norčevanje iz krščanske tradicije(samozadovoljevanja ženske pred Krščanskim križem) norčevanje iz covid bolnikov , metanje letakov petkovih kolesarjev in še bi se dalo naštevat… Vključno z citatom Svetlane Makarovič: “Jebo vam pas mater,” učenci pa so mislili, da gredo na predstavo Cankarjevih hlapcev

https://twitter.com/Mr_Socrat3s/status/1523739312126259201

 

“Ko smo vstopili v dvorano, so nas pričakali razni portreti: Milana Kučana, Edvarda Kardelja, Josipa Broza Tita in še drugih partijskih rojakov,” je v pismu za Nova24TV zapisal dijak ene izmed koroških gimnazij, pri tem pa je dodal, da so med predstavo omalovaževali osamosvojitelje, povzdigovali petkove kolesarje, se lotili krščanstva in cerkve ter zraven vpletli domobranstvo.

Portal Nova 24 je objavil pismo enega od dijakov , v katerem je opisal svoje videnje predstave Cankarjevih Hlapcev:

“Danes (6.5.2022) smo imeli kot obvezno izbirno vsebino izlet v Slovensko mladinsko gledališče in kar je sledilo me je (in tudi moje sošolce) pustilo odprtih ust. V šoli so nam najavili, da si gremo ogledat Cankarjeve Hlapce, ampak so nas le dobro pretentali. Ko smo vstopili v dvorano, so nas pričakali razni portreti: Milana Kučana, Edvarda Kardelja, Josipa Broza Tita in še drugih partijskih rojakov (seveda je bilo še ene par drugih: Primož Peterka in Jože Plečnik, ampak zanemarljivo). Predstavo smo spremljali prek brezžičnih slušalk, ki pa so imele 3 programe. Ko sem vklopil že prvega me je pričakal kar prijeten govor: “Ti si tisti ki si kradel, ki si nam lagal 30 let in čas je, da za svoja morilska dejanja odgovarjaš. Slovenija je vstala, prišla je Svoboda in sedet boš šel za 30 let. Ti si nas hotel okrasti naše Slovenije, se podrediti Madžarom, da bi Ljubljana postala zgolj predmestje Budimpešte. Ti si izdajalec, ki se klanjaš svojemu prijatelju Viktorju Orbanu. V 10 dnevni vojni si hotel razstreliti helikopter nad Ljubljano in začeti krvavo vojno. Hotel si napasti vojašnice JLA. Zatiral si tiste, ki se ti niso klanjali, zapiral si drugače misleče in pobijal svoje nasprotnike. In čas je napočil, ko je narod spoznal svojega sovražnika, ki nam je lagal in kradel.˝ (ni bilo ravno v tem vrstnem redu oz. točno tako povedano, saj je le kanček tega kar sem si lahko zapomnil).

Potem sem preklapljal še med drugima dvema kanaloma in tema je bila večinoma ista le malce drugače povedano. Med tem pa se je dogajala še “kulturna prireditev”, ki je bila zaznamovana z deljenjem lističev z oznakami petkovih kolesarjev, prizori pretepanja civilistov z strani policije, totalnim norčevanjem iz cerkve in krščanske vere, izpust golobov in s tem naznanjanje svobode, udarjanjem slovenske zastave ob tla in tako dalje. Zanimivo je bilo tudi obnašanje igralcev, ki so se valjali po tleh, kričali, spuščali še nikoli prej slišane glasove, ter izvajali še drugo primitivno vedenje. Na oder je prišel tudi domobranec (sklepam, da je ponazarjal prej označeno osebo), ki so ga zmagoslavno odstavili in zatem je ponosno zaigrala pesem Na juriš. To je le delček te mučne 2urne “kulturne” prireditve, ki smo jo bili deležni. Očitno pa nam v šoli namerno niso razložili, da bo ta prireditev le istoimenska Cankarjevi in da bo to čisto nekaj novega, bolj “eksotičnega”.

Ni mi treba pojasnjevati na koga vse je to letelo in kakšno je bilo sporočilo te prireditve (je očitno), ampak se pa sprašujem ali je to prava vsebina, ki spada na program obveznih vsebin za gimnazijca.”

https://twitter.com/duhec_przrk/status/1523003834489999365

V javnosti se je razvila polemika ali je bila protestnica levosredinska ali desnosredinska aktivistka. Župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc je dejal, “da gre za zavajajoče poročanje, saj sam kot župan omenjeno gospo, ki je udarjala z zastavo ob tla dobro pozna. Lahko vam zagotovim, da je tako kot jaz levosredinska aktivistka,” je poudaril.

COMMENTS

Wordpress (0)