“Levičarji bodo še na kolenih prosili čez pol leta, da vrne vlada Janez Janša in SDS. Verjemite mi!” – Privrženci poražene opcije na volitvah “za radikalizacijo demokratske opcije, ker drugače bomo padli nižje kot kaka Belorusija, Kuba, Venezuela,,,!” – TOPNEWS.si

“Levičarji bodo še na kolenih prosili čez pol leta, da vrne vlada Janez Janša in SDS. Verjemite mi!” – Privrženci poražene opcije na volitvah “za radikalizacijo demokratske opcije, ker drugače bomo padli nižje kot kaka Belorusija, Kuba, Venezuela,,,!”

“Levičarji bodo še na kolenih prosili čez pol leta, da vrne vlada Janez Janša in SDS. Verjemite mi!” – Privrženci  poražene opcije na volitvah  “za radikalizacijo demokratske opcije, ker drugače bomo padli nižje kot kaka Belorusija, Kuba, Venezuela,,,!”

Predsednik Državne volilne komisije (DVK) Peter Golob in direktor DVK Dušan Vučko bosta danes predsedniku republike Borutu Pahorju predala zapisnik o ugotovitvi končnega izida volitev poslancev v DZ, ki so bile 24. aprila. Pahor bo po napovedih ustanovno sejo DZ sklical za petek, 13. maja.

DVK je zapisnik, ki bo danes predvidoma tudi objavljen v uradnem listu, soglasno sprejela sinoči. Kot so sporočili, so strokovnjaki pri naknadnem preverjanju izidov ugotovili, da je prišlo do napake pri računalniškem določanju mandatov, tako da je v petih volilnih enotah prišlo do spremembe pri dodelitvi mandatov, ko so se upoštevali ostanki glasov na ravni države.

Sprememba mandatov znotraj list je sicer sprožila pravi vihar na družbenih omrežjih, čeprav je na družbenih omrežjih “desna hemisfera” dokaj mirno prenesla poraz na volitvah. Kot vse kaže pa je prvi šok mimo in in začelo se je.

Polega problema z računalniškim hroščem je včeraj vsaj na družbenih omrežjih podpornike desnice jezila še ikonografija na teku trojk v okviru 64. pohoda Pot ob žici v Ljubljani.

Morda se bo stanje duha na družbenih omrežjih umirilo danes, ko bo redsednik republike Borut Pahor ob 10. uri sprejel predsednika DVK-ja Petra Goloba in direktorja Vučka. Po obdobju “navideznega in relativnega miru” na družbenih omrežjih, kjer so se sicer pojavile posamične teorije zarote  glede rezultatov volitve se politični diskurz pred današnjim dokončnim aktom potrditve volitev radikalizira.

Predsednik DVK bo predsedniku Borutu Pahorju ob 10 -ti uri predal uradni zapisnik o ugotovitvi izida volitev v DZ, ki so bile 24. aprila, Pahor pa naj bi še danes  podpisal ukaz o sklicu ustanovne seje državnega zbora, ki bo kot rečeno  v petek, 13. maja. Datum utegne zopet sprožiti polemike, saj  gre za dan  službe državne varnosti v nekdanji skupni državi.

COMMENTS

Wordpress (0)