Spomenka Hribar, Marko Uršič, Borut Ošlaj, Jana Rošker podpisali apel, da se Slovenija kot članica EU in Nato “distancira in tudi zoperstavi pošiljanju novega in novega orožja Ukrajini v vojni z Rusijo” – TOPNEWS.si

Spomenka Hribar, Marko Uršič, Borut Ošlaj, Jana Rošker podpisali apel, da se Slovenija kot članica EU in Nato “distancira in tudi zoperstavi pošiljanju novega in novega orožja Ukrajini v vojni z Rusijo”

Spomenka Hribar, Marko Uršič, Borut Ošlaj, Jana Rošker podpisali apel, da se Slovenija kot članica EU in Nato “distancira in tudi zoperstavi pošiljanju novega in novega orožja Ukrajini v vojni z Rusijo”

Spomenka Hribar, Marko Uršič, Borut Ošlaj, Jana Rošker podpisali apel, da se Slovenija kot članica EU in Nato “distancira in tudi zoperstvi zoperstavi pošiljanju novega in novega orožja Ukrajini v vojni z Rusijo”

Skupina uglednih intelektualcev ugotavlja, “da v času raket z jedrskimi konicami ne bo prinesla miru ukrajinskemu narodu in vsem prebivalcem Ukrajin še več orožja, ampak mirovna, diplomatska prizadevanja za čimprejšnje premirje in potem za trajni mir z Rusijo”.

“Vsi ljudje, še posebej pa seveda prebivalci Ukrajine, potrebujemo mir in zanj se moramo boriti z vsemi miroljubnimi sredstvi, včasih žal tudi s sprejetjem kakega grenkega kompromisa, kajti najbrž še nikoli nismo bili tako blizu uničujoči tretji svetovni vojni, kot smo zdaj”.
Po oceni piscev apela pogumnim in v tem času zelo nesrečnim ukrajinskim ljudem moramo nudi vso možno humanitarno – materialno pomoč , napadenim moramo moralno stati ob strani ob tem pa ne smemo, kar vsepovprek demonizirati Rusije in ruskega naroda, ki tudi doživlja težke čase.
“Borimo se za mir n miroljuben način, ne tanki in raketami”

Apel je že doživel odziv na družbenih omrežjih v kritičnem odzivu Libertarca Andreja Štiha, ki je zapisal: “Putin si je uspel kupiti veliko nemških politikov, medijsko podporo, 🇩🇪ima tudi veliko rusko diasporo. A ko je nekaj samooklicanih pomembnežev napisal podobno pismo, tako da je celo tam izgubil ves ugled. Pri nas nič. Ker je Slovenija po podobno gnila & pokvarjena kot Rusija & Srbija”.

“Putina kot zver stiskajo v kot – ko ga razbesnijo, bo Ukrajino stolkel do konca, svet pa bo blizu tretji svetovni vojni,” pa je za revijo Reporter dejal profesor Bogomir Ferfila. Dr. Bogomil Ferfila s Fakultete za državne in evropske študije Nove univerze, strokovnjak s področja primerjalnih politik in svetovnih študij, ugotavlja, da bo sprejem Švedske in Finske v Nato za Evropo katastrofa. Velik korak v smeri ne le obnovitve hladne vojne, ampak celo korak bližje jedrskemu spopadu in tretji svetovni vojni.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)