“Spoštovani gospod predsednik gospoda nadškofa. Obljubili smo, da se 9. maja, na dan zmage vrnemo in vrnili se bomo”- Marcel Štefančič bo Studio City pripravil v Slovenskem mladinskem gledališču – TOPNEWS.si

“Spoštovani gospod predsednik gospoda nadškofa. Obljubili smo, da se 9. maja, na dan zmage vrnemo in vrnili se bomo”- Marcel Štefančič bo Studio City pripravil v Slovenskem mladinskem gledališču

“Spoštovani gospod predsednik gospoda nadškofa. Obljubili smo, da se 9. maja, na dan zmage vrnemo in vrnili se bomo”- Marcel Štefančič bo Studio City pripravil v Slovenskem mladinskem gledališču

Voditelj oddaje Studio City na Televiziji Slovenija (TVS) Marcel Štefančič, ki mu vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) nedavno ni podaljšalo pogodbe, bo v ponedeljek namesto na TVS pripravil Studio City v Slovenskem mladinskem gledališču. Posebno edicijo oddaje si bo tam mogoče ogledati v živo, prenašali pa jo bodo tudi na spletu.

Prenos Studia City, ki se bo začel ob 21. uri, bo prav tako omogočen na dvorišču pred vhodom v Klub Mladinsko. Po koncu bo tam mogoče posneti izjave, so sporočili iz gledališča.

Za ogled v živo bo treba imeti vstopnico, ki jo bodo gledalci lahko po simbolični ceni dva evra kupili v ponedeljek eno uro pred dogodkom pri blagajni gledališča na Vilharjevi 11 v Ljubljani. Rezervacije bo pred tem sprejemala Prodajna galerija na telefonski številki 01 425 33 12, ki bo v ponedeljek odprta od 12. ure do 17.30.

Vodstvo informativnega programa Televizije Slovenija (TVS) se je odločilo, da bo oddaja Studio City v maju nekoliko vizualno in programsko spremenjena, med drugim tudi pri vodenju oddaje. Vodstvo so k posodobitvi oddaje spodbudile tudi Štefančičeve izjave marca na javni tribuni za javno RTV, ki naj bi bile žaljive do zaposlenih na RTVS, v delu pa naj bi se jih dalo razumeti tudi kot grožnjo zoper posamezne zaposlene.

V Sindikatu novinarjev Slovenije so medtem ocenili, da ni bil niti žaljiv niti ni nikomur grozil. V četrtkovem javnem pismu vodstvu zavoda so zahtevali vrnitev oddaje s Štefančičem kot voditeljem. Zahtevali so tudi, da se nemudoma končajo pritiski na ekipo ustvarjalcev oddaje.

Vodstvo zavoda je v današnjem odzivu zavrnilo obtožbe. Od sindikata pričakuje dokazila o pritiskih, v nasprotnem primeru pa opravičilo.

Pod zahtevo za vrnitev Studia City se je podpisalo več kot 40.000 državljank in državljanov, novo peticijo z naslovom Konec političnemu obračunavanju: Marcel naj ostane pa je v nekaj dneh podpisalo skoraj 20.000 ljudi, so v četrtkovem javnem pismu navedli v sindikatu.

 

COMMENTS

Wordpress (0)