“Ena na ena” – Karel Erjavec razkril kako so nastale znamenite fotografije Janeza Janše in Boža Dimnika na jahti poslovneža Andreja Marčiča – In kaj je odgovoril Erjavec na vprašanje Uroša Slaka ali se je Marčič poročil z njegovo hčerko Evo zato, ker je vedel, da je politik? – TOPNEWS.si

“Ena na ena” – Karel Erjavec razkril kako so nastale znamenite fotografije Janeza Janše in Boža Dimnika na jahti poslovneža Andreja Marčiča – In kaj je odgovoril Erjavec na vprašanje Uroša Slaka ali se je Marčič poročil z njegovo hčerko Evo zato, ker je vedel, da je politik?

“Ena na ena” – Karel Erjavec razkril kako so nastale znamenite fotografije Janeza Janše in Boža Dimnika na jahti poslovneža Andreja Marčiča – In kaj je odgovoril Erjavec na vprašanje Uroša Slaka ali se je Marčič poročil z njegovo hčerko Evo zato, ker je vedel, da je politik?

Na večer pred prvomajskimi prazniki je na veliko sceno zopet stopil nekdanji kontroverzni politik Karel Erjavec, ki se je na naslovnicah slovenskih medijev znašel tudi zaradi svojih dveh hčerk, Ines in Eve, predvsem zaradi poroke s poslovnežem Andrejem Marčičem.

Uroša Slaka je predvsem zanimalo kakšno vlogo je takrat igral nekdanji mož Eve Erjavec, poslovnež Andrej Marčič, ki, ki ga je Erjavec, ko sta se spoznala najprej vprašal, kaj pomeni to, da je Marčič  poslovnež, sam pa se politično udejstvuje, a mu je Marčič  menda zagotovil, da to ni pomembno. Zato je Uroš Slak  Karla Erjavca že takoj na začetku intervjuja v oddaji Ena na ena na Pop TV  vrnil v čas konstruktivne nezaupnice, ko se je vrnil na čelu DeSUS-a.

Uroš Slak: “Mislite, da se ja Marčič poročil z vašo hčerko Evo zato, ker je takrat vedel, da ste vi politik, ki lahko kot predsednik DeSUS-a pridete v vlado Janeza Janše in da, lahko in da lahko preko vas pride oziroma ohrani posle, ki jih je imel takrat z ministrstvi. Nenazadnje je enega oziroma dva dobil celo v generalnem sekretariatu vlade Janeza Janše, ki ga je takrat vodil Božo Predalič?”

Karl Erjavec: “Ko je bilo jasno, da bom ponovno postal predsednik stranke DeSUS so se tudi v privatnem, v družinskem delu dogodki zelo hitro odvrteli. Hčerka se je na hitro poročila, sem bil tudi presenečen . Dejstvo pa je , da se je tudi na hitro začel potem postopek razveze. In moram reči , da dolgo časa nisem razumel kaj se sploh dogaja. Nenazadnje tukaj je tudi otrok in sploh nisem mogel razumeti te situacije. Postalo mi je pa jasno potem, ko so tudi mediji razkrili določene podatke in sicer, da letuje na golf izletih v eksotične kraje, da je na slikah tudi prisoten moj nesojeni zet. potem meni ni bilo znano , da je sin Janeza Janše zaposlen v podjetju Andreja Marčiča.Sedem let, mislim da od 2007 do 2014 in nenazadnje tudi ta slika iz jahte kaže neko tesno povezavo. In bojim se glede na to , da je bilo precej nejasno kaj bom storil , če bom postal predsednik stranke DeSUS, ali bo stranka DeSUS ostala v koaliciji v Janševi vladi , kaj bom sam storil. Lahko omenim , da me je takrat poklical Jelko Kacin, ko še nisem bil predsednik DeSUS-a ampak jasno je pa bilo , da bom zmagal na kongresu in nekako namignil , da se mi ponuja mesto  ministra  za notranje zadeve. jaz sem bil na stališču , da ne morem prelomit obljube , ki sem jo dal, ta obljuba je bila dana, da ne bom sodeloval v nobeni Janševi vladi ker sem vedel , da njegova politika vodi k ustvarjanju druge slovenske republike, kot so se izražali v SDS in to je bil razlog že leta 2018. V predvolilni kampanji sem tudi podprl idejo levegg bloka, ker sem se bal , če bo Janez Janša sestavil vlado, da se nam bo zgodilo to kar se je zgodilo.”

Uroš Slak: “Ampak če se vrneva na tisti čas. vaša hči Eva je dejala , da je Marčič pritiskal na njo v zvezi s politiko. nam lahko vi poveste za kakšne pritiske je šlo?”

Karel Erjavec: “Ja ves čas je pritiskal, da moram postati minister, da mora DeSUS ostati v koaliciji. Moram reči , da tega mi tudi ni takoj povedala ampak je to eskaliralo v nekem trenutku, ko so bili ti pritiski premočni. Recimo zanimivo je pa tudi, če pogledate tisto sliko, (kjer so na jahti Janša, Dimnik in Marčič ). Mi vemo , da je to snemano brez vednosti predsednika vlade oziroma Janeza Janše. In moram reči ne , da so to tudi neke nenavadne metode , da se tako tajno snema na jahti in da je enako v njegovem stanovanju. Ko smo bili v njegovem stanovanju se je tudi izvajalo tajno snemanje . In tega sploh nisem vedel, dokler niso pač tega povedali na policiji”.

Glede razvpite fotografije, na kateri so na jahti Marčič, Janez Janša in Božo Dimnik, Erjavec pravi, da je razvidno, da je bilo to posneto brez vednosti predsednika vlade.

Uroš Šlak: “Se pravi je snemal vse pogovore, ki ste jih imeli…

Karl Erjavec. “Ja, verjetno se je tudi isto dogajalo na jahti, verjetno vsakdo, ki je stopil na tisto jahto je bil deležen tega tajnega snemanja, fotografiranja, Podobno tudi v njegovem stanovanju…”.    

V oddaji je bilo govora tudi o vojni v Ukrajini, o številnih potovanjih Karla Erjavca v Moskvo v vlogi zunanjega ministra in o Janševih očitkih Erjavcu, da je rusofil in “da je Slovenijo kot zunanji minister preveč zapeljal v objem Moskve”.

“Največji rusofil med politiki v Sloveniji je Janez Janša,” je izjavil Karl Erjavec. “Kdo je leta 2008 prodal Slovensko industrijo jekla Rusom? Kot je znano, je Andrej Vizjak izpeljeval ta projekt kot minister, operativno pa soproga takratnega vidnega člana SDS-a, dr. Zagožna. Pojdimo v leto 2012, vlada je prisegla 10. februarja, 28. je že bil v Ljubljani predsednik uprave Gazproma in že so se pogovarjali o tem, da bi izpeljali projekt Južni tok. Nekaj tednov pozneje je prišel še v Maribor in pogovori so se nadaljevali. Novembra je Janša v Moskvi in s Putinom ureja ta projekt,” je nanizal nekaj dogodkov, zraven pa omenil še račune pri ruski banki Sberbank.

Kot pravi, pa se je veliko število njegovih obiskov Moskve nabralo, ker je bil ves čas ministrovanja tudi predsednik meddržavne komisije za gospodarsko sodelovanje, kar je postal v času Janševe vlade. Praksa je bila, da se sestanejo dvakrat letno – enkrat v Sloveniji in enkrat v Rusiji. Poleg 20 drugih projektov pa je bil glavni projekt te komisije omenjeni projekt plinovoda Južni tok, pravi Erjavec.

Večkrat se je srečal tudi z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom, kaj mu je povedal o ciljih ruske zunanje politike v Ukrajini in drugod, smo pred tretjo svetovno vojno? “Ko Rusi izrazijo neko grožnjo, to ni kar tako, vsako grožnjo je treba vzeti resno. Tudi, ko govorimo o uporabi jedrskega orožja. Če bo Rusija stisnjena v kot, se tudi to lahko zgodi. Lavrov je izjavil, da obstaja možnost tretje svetovne vojne, to je treba resno obravnavati. Edina rešitev je, da se takoj začnejo pogovori. To da, se pošilja v Ukrajino težko orožje, ni prava politika, ker bo to nadaljevalo spopade, na dolgi rok pa bo Ukrajina samo uničena država,” je opozoril. “Nisem rusofil, ampak samo trdim, da bi bilo potrebno, da se čimprej sprožijo diplomatske aktivnosti. Če se bodo napetosti stopnjevale, bomo res deležni še hujših stvari. Ko Rusi nekaj rečejo, običajno resno mislijo,” je odgovoril  Erjavec.

COMMENTS

Wordpress (0)