(VIDEO) Stranke KUL in Gibanje Svoboda zagotavljajo, “da bodo sestavile trdno levosredisnko vlado” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Stranke KUL in Gibanje Svoboda zagotavljajo, “da bodo sestavile trdno levosredisnko vlado”

(VIDEO) Stranke KUL in Gibanje Svoboda zagotavljajo, “da bodo sestavile trdno levosredisnko vlado”

Stranke Gibanje Svoboda, Levica, SD, SAB in LMŠ, ki se na volitvah potegujejo za vstop v DZ, so na skupni novinarski konferenci še zadnjič pozvale k udeležbi na nedeljskih volitvah. Zagotovile so, da med njimi ni nesoglasij in da delujejo kot dobro uigrana ekipa, ki bo po volitvah sestavila stabilno levosredinsko vlado.

“Te volitve bodo referendum o tem, ali želimo gledati, to kar gledamo zadnji dve leti, ali želimo biti spet normalna demokracija, normalna Slovenija, takšna, kakršna smo je bili vajeni,” je povedal predsednik LMŠ Marjan Šarec.

Predsednica SAB Alenka Bratušek je opozorila, da se njihovi politični nasprotniki močno trudijo, da bi ljudje z levosredinskega pola ne šli na volitve. “Ne bo jim uspelo,” je prepričana. V nedeljo napoveduje zmago, po nedelji pa sestavo trdne ekipe, “ki bo z znanjem in izkušnjami Slovenijo postavila na pravo pot”.

“Te stranke so raznorodne, noter smo socialisti, ekologi, socialdemokrati, liberalci. Izbira je pestra. Ni treba, da katerakoli od nas posamično premaga SDS, bistveno je, da jo premagamo skupaj,” pa je poudaril koordinator Levice Luka Mesec. Državljane poziva, naj si med prisotnimi strankami izberejo tisto, ki jim je všeč. “Če bo volilna udeležba dobra, lahko teh pet strank tvori tudi ustavno večino,” je dejal in napovedal, da bo Levica tokrat šla v vlado.

“Ponosna sem, da toliko ljudi te dni hodi na volitve, in vem, da bo nedelja zmagovalen dan, zmaga za demokracijo,” je rekla predsednica SD Tanja Fajon. “Ne bomo ponavljali napak preteklih levosredinskih vlad, marsikaj smo se naučili, v letu dni smo vzpostavili dobro zaupanje,” je bila soglasna z ostalimi.

“Ni pomembno koga od nas, ki tukaj stojimo, boste volili. Vsi delimo iste vrednote in se zavzemamo, da Slovenija postane demokratična in pravna država,” je zagotovila podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič. Opozorila je, da smo v zadnjih dveh letih zlorabe oblasti doživeli razpad pravne države. “Želimo si živeti v državi, v kateri bomo ljudje spoštovani, kjer ne bomo oglobljeni, če bomo povedali kaj kritičnega čez oblast,” je še dodala.

COMMENTS

Wordpress (0)