“Vem, spite. Kot oni dan, ko se je začela vojna. Naj vam prišepnem. Vsak tretji med vami še ni docela odločen, koga ali kaj bo obkrožil v nedeljo”- Andraž Zorko o tem, da je tretjina volivcev še brez favorita – TOPNEWS.si

“Vem, spite. Kot oni dan, ko se je začela vojna. Naj vam prišepnem. Vsak tretji med vami še ni docela odločen, koga ali kaj bo obkrožil v nedeljo”- Andraž Zorko o tem, da je tretjina volivcev še brez favorita

“Vem, spite. Kot oni dan, ko se je začela vojna. Naj vam prišepnem. Vsak tretji med vami še ni docela odločen, koga ali kaj bo obkrožil v nedeljo”- Andraž Zorko o tem, da je tretjina volivcev še brez favorita

Pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami lahko volivci  leše danes glas oddajo predčasno na enem izmed 96 volišč, ki bodo odprta med 7. in 19. uro. Prvi dan predčasnega glasovanja je sicer zaznamovala visoka volilna udeležba. Analitik Andraž Zorko je na Twitterju zapisal, da je tretjina volivcev neodločenih in še vedno brez favorita.

 

Za predčasno glasovanje je določenih 96 volišč, večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij. Na območju Upravne enote Ljubljana pa tokrat predčasno glasovanje za vseh 14 volilnih okrajev poteka na Gospodarskem razstavišču. Volivci lahko predčasno glasujejo le v svojem okraju, kjer imajo stalno prebivališče.

Volivcem se za predčasno glasovanje ni treba prijaviti, na volišča morajo prinesti le osebni dokument za identifikacijo.

Tridnevno predčasno glasovanje se je sicer začelo v torek, ko je po podatkih Državne volilne komisije svoj glas oddalo 35.754 volivcev, kar je 2,1 odstotka vseh volilnih upravičencev. To je trikrat več kot prvi dan predčasnega glasovanja pred štirimi leti, ko je glas oddalo 0,7 odstotka volivcev.

Splošno glasovanje bo potekalo v nedeljo, 24. aprila, ko bo imelo 1,7 milijona volilnih upravičencev priložnost, da med več kot 1400 kandidati z 20 list izberejo novo sestavo državnega zbora. Stranke in liste, ki so se podale v volilno tekmo, imajo sicer za nagovarjanje volivcev čas le še do petka do polnoči, ko se bo volilna kampanja uradno zaključila in bo nastopil volilni molk.

COMMENTS

Wordpress (0)