(VIDEO) Gibanje Svoboda Roberta Goloba imenovalo novo podpredsednico – Marto Kos je svet stranke na to funkcijo imenoval tudi z razlogom, “da v času odsotnosti predsednika Roberta Goloba zaradi okužbe z kovidom okrepi vodstvo stranke” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Gibanje Svoboda Roberta Goloba imenovalo novo podpredsednico – Marto Kos je svet stranke na to funkcijo imenoval tudi z razlogom, “da v času odsotnosti predsednika Roberta Goloba zaradi okužbe z kovidom okrepi vodstvo stranke”

(VIDEO) Gibanje Svoboda Roberta Goloba imenovalo novo podpredsednico – Marto Kos je svet stranke na to funkcijo imenoval tudi z razlogom, “da v času odsotnosti predsednika Roberta Goloba zaradi okužbe z  kovidom okrepi vodstvo stranke”
Marta Kos pa je danes, poleg Urške Klakočar Zupančič,  postala nova podpredsednica stranke Gibanja Svoboda. Svet stranke jo je na to funkcijo imenoval tudi z razlogom, da v času odsotnosti predsednika Roberta Goloba zaradi okužbe z novim koronavirusom okrepi vodstvo stranke. “Prej smo imeli eno, zaradi odsotnosti predsednika stranke pa smo želeli poskrbeti, da bomo številne naloge še naprej uspeli izvajati tako, kot je potrebno,” je dejala.
Prva podpredsednica stranke ostaja Urša Klakočar Zupančič. Kot je še pojasnila Kosova, bo še naprej pokrivala predvsem področje mednarodnih odnosov in zunanje politike, a hkrati tudi vsa ostala področja, kjer bo stranka potrebovala nekoga, da bo zagovarjal njihove interese.
Kosova  v izjavi ob sklepnem delu kampanje ocenila, da je glasovanje na predčasnih volitvah pokazalo, da Slovencem ni vseeno, kako bodo živeli v prihodnosti.

Nova podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos pa  je danes v imenu stranke pozvala k udeležbi na volitvah in poudarila, da je usoda o prihodnosti Slovenije v rokah državljanov. Kot je izpostavila, je gibanje nastalo tudi na podlagi vizije Slovenije v letu 2030, slednje pa pomeni dva mandata, v katerih bodo gradili na spoštovanju, svobodi in odgovornosti.

Marta Kos, ki jo je svet stranke na to funkcijo imenoval tudi z razlogom, da v času odsotnosti predsednika Roberta Goloba zaradi okužbe z novim koronavirusom okrepi vodstvo stranke, je v izjavi ob sklepnem delu kampanje ocenila, da je glasovanje na predčasnih volitvah pokazalo, da Slovencem ni vseeno, kako bodo živeli v prihodnosti.

V Gibanju Svoboda so prepričani, da lahko državljanom in državi zagotovijo boljšo prihodnost ter demokracijo, v kateri bodo lahko mediji in novinarji normalno delovali, državljani spet svobodno dihali, in v kateri se bodo izzivi notranje in zunanje politike naslavljali z resno razpravo s ključnimi deležniki, in ne prek posameznih družbenih omrežij, je dejala Kosova.

Po njenih besedah je Gibanje Svoboda namreč nastalo na podlagi močne želje in vizije, kakšno Slovenijo si želijo v letu 2030. “Verjamemo, da so vsi državljani poklicani za ukrepanje, ki je nujno, verjamemo, da so vrednote ključni temelj za napredek in obstoj skupnosti, države in okolja,” je poudarila. Kot je še zatrdila, bodo v stranki vedno delovali na osnovi kulture spoštljivega dialoga, ki ga razumejo kot predpogoj za strpno izmenjavo mnenj, zavzemali pa se bodo tudi za kulturo odgovornega sodelovanja.

Kosova pa se je ob tem odzvala tudi na “podtikanja in laži, ki jih doživljamo zlasti v zadnjih dneh”. Prepričana je namreč, da vladajoča stranka vse, ki jim ne pritrjujejo, označuje za nasprotnike, ki jih je treba očrniti in onemogočiti.

“To gonjo vodi stranka ali nekdo v tej stranki, ki ne zna pojasniti, od kod mu 400.000 evrov denarja, ki hišo v Trenti proda za 238-krat več, kot jo je kupil, ki ne dviguje pošte, je bil obsojen, obsoja medije, ki imenuje člane nadzornih svetov, pri čemer jasno prihaja do konfliktov interesov, se vtika v pravosodje, izbrane delegirane evropske tožilce pa želi po imenovanju umakniti s spremembo zakonodaje,” je bila Kosova še kritična do aktualnega predsednika vlade Janeza Janše.

Gibanje Svoboda, ki za razliko od ostalih strank sicer ne bo imela neke zaključne predvolilne konvencije, danes v Ljubljani organizira zaključna srečanja kandidatov za poslance v državni zbor. Na turneji avtobusa svobode pa zaradi bolezni ne bo predsednika stranke Roberta Goloba, ki sicer v zadnjem intervju za Žurnal pravi, da se mu  po kovidu zdravstveno stanje počasi izboljšuje, “vendar še ni dobro”.

Na vprašanje ali bo v nedeljo zvečer na razglasitvi rezultatov v Cvetličarni v Ljubljani pa je dejal, da ga še najmanj skrbi volilna nedelja.

“Ko sem izvedel, da imam kovid , me je še najmanj skrbela nedelja. Skrbelo me je, kako bomo izpeljali zadnji teden, ki je ključen . Na srečo se v zadnjih dveh letih naučili delati na daljavo in zdaj se trudimo to uporabiti. Za zdaj mislim, nam gre dobro. Po eni strani mislim, da je celo prav, da je tako . Malo smo se hecali, da bom prvi predsednik vlade, ki je zmagal na daljavo”.

V primeru zmage pa za razliko od nekaterih političnih analitikov pravi, da ne pričakuje zapletov pri prenosu oblasti.

“Verjamem, da živimo v normalni demokratični državi, kjer veljajo zakoni in ustava. Prepričan sem, da se bo veliko govorilo, da bi nastali dejanski zapleti, pa si ne upam niti pomisliti. Opažam pa  v zadnjih dneh  kar nekaj zapletov s pošiljanjem glasovnic v tujino . Srčno upam , da pošta ne blokira pošiljanj načrtno,” je Robert Golob  za Žurnal odgovoril na vprašanje, če ob predpostavki, da bo na volitvah zmagal lahko pride do zapletov pri prenosu oblasti.

Je pa Golob nekoliko presenetil z odgovorom ali še vztraja pri trditvi, da se bo umaknil iz politike, če mu na oblasti ne bo uspelo zamenjati Janeza Janše. “Hočem imeti jasne mandat. Moje sporočilo ljudem je jasno. Če želite, da se prekine dediščina zdajšnje vladne garniture, glasujte za nas. Če bodo ljudje glasovali drugače, je logično, da ne čutijo tako kot mi in bo to sporočilo nam, da smo narobe razumeli voljo ljudstva. zato je prav, da če na oblasti ostane sedanja vlada, sprejmem odgovornost za poraz”.

Glede afere povezane povezane z računom v tujini pa je Robert Golob dejal: Tem kvazi aferam je skupna samo ena stvar: nobena ni afera, vse so izmišljene. Na podlagi polresnic nekaj manipulirajo. Za račun v Romuniji nisem nikoli vedel…kakšna afera je to? Ne obstaja” “Desnica si izmišlja laži. ne more biti afera, da najdeš fiktivni račun v Romuniji za katerega domnevni lastnik ne ve in na katerem nikoli ni bilo denarja in ki ga banka sama zapre ob prvi poizvedbi,” je dejal Golob za Žurnal.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)