(VIDEO) Objavljamo eksluzivne fotografije poškodovane križarke Moskva v Črnem morju 15. aprila 2022 pred potopitvijo – V prilogi fotografije in video posnetki iz osebnega arhiva avtorja na krovu križarke Moskva aprila leta 2019 – TOPNEWS.si

(VIDEO) Objavljamo eksluzivne fotografije poškodovane križarke Moskva v Črnem morju 15. aprila 2022 pred potopitvijo – V prilogi fotografije in video posnetki iz osebnega arhiva avtorja na krovu križarke Moskva aprila leta 2019

(VIDEO) Objavljamo eksluzivne fotografije poškodovane križarke Moskva v Črnem morju 15. aprila 2022  pred potopitvijo – V prilogi  fotografije in video posnetki iz osebnega arhiva  avtorja na krovu križarke  Moskva aprila leta 2019

Ma družbenih omrežjih so se pojavile pretresljive fotografije poškodovane križarke Moskva pred potopitvijo.

 

“Reševalna oprema (reševalni čolni ) na krovu manjkajo, kar pomeni, da so jih med reševalno akcijo spustili v vodo,” je na družbenem omrežju zapisal   eden od poznavalcev, ki se skriva z imenom Capt (N) Capt_Navy ter dodal:

“Tovorni žerjav ni v diametralnem položaju in je bil očitno uporabljen za spuščanje ladijskih čolnov. Vrata helikopterskega hangarja so odprta, pilotska kabina pa je natrpana in ni pripravljena za lete. Verjetno je helikopter ostal na krovu ladje. Številne črne pike na krovu lahko kažejo na notranji požar v predelkih ladje. Antene zračne obrambe in radarjev SAM so v diametralnem položaju. Izstreljevalci križarskih raket niso poškodovani.
Očitno je raketni udar zadel podnožje ladijskega premca nadgradnje. Eksplozija bojnih glav in zažiganje ostankov izstrelkov je povzročilo detonacijo kleti protipodmorniškega streliva (RBU-6000), ki so se nahajale pod vodno črto.
Na žalost je videti, da je križarka prepuščena svoji usodi. V bližini ladje ni vidnih nobenih drugih reševalnih ladij in vlačilca, čeprav sta čas dneva in vreme ugodna. Očitno je. da je  ladjo v času fotografiranja  posadka že zapustila.
Ti moji izrecni zaključki in analiza ene fotografije ne trdim, da so nesporna resnica, ampak le moje domneve. Mislim, da bomo v bližnji prihodnosti dobili več informacij, o katerih bomo razmišljali”.

Spodaj objavljamo še nekaj fotografij  in video posnetkov iz osebnega arhiva avtorja, ki je aprila leta 2019 ob 75 obletnici bitke za Sevastopol bil na poveljniški ladji črnomorske flote križarki Moskva.

 

COMMENTS

Wordpress (0)