(V ŽIVO) “V resnici to, kar naj bi bila afera, pravzaprav ni nobena afera” – Robert Golob razkril najbolj iskan davčni izpis v državi – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “V resnici to, kar naj bi bila afera, pravzaprav ni nobena afera” – Robert Golob razkril najbolj iskan davčni izpis v državi

(V ŽIVO) “V resnici to, kar naj bi bila afera, pravzaprav ni nobena afera” – Robert Golob  razkril najbolj iskan davčni izpis v državi

Kot je na novinarski konferenci uvodoma dejal Robert Golob, je vesel, da se je zbralo veliko novinarjev, da “na najbolj neposreden način ugotovimo, da v resnici to, kar naj bi bila afera, pravzaprav ni nobena afera”. Prihodki  Goloba so v letu 2020: 433 tisoc evrov bruto, kar je 214 tisoč neto.

“Nimam česa skrivati,” je danes dejal predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, ki je medijem pokazal izpis Finančne uprave o dohodkih v letu 2020 in izsek iz pogodbe o delovnem razmerju. Odmere dohodnine za to leto pa tudi danes ni pokazal, kar je utemeljil z besedami, da so na njej tudi podatki o njegovi družini oziroma otrocih. Davčne napovedi  kot je dejal “ne bo pokazal, ker da se vidijo tudi drugi osebni podatki”.

“Sem ponosen državljan Republike Slovenije, vse svoje prihodke sem vedno dobil v Sloveniji, nobenega podjetja nikoli nisem imel v tujini in vse davke plačujem izključno v Sloveniji. Moje premoženje ima znan izvor in nič od tega izvora ni skrito, še manj pa kje v tujini.”

S seboj je prinesel tri dokumente, za katere je obljubil, da jih bo posredoval novinarjem. Prvi je izpis pogodbe, ki govori o njegovi plači. “Videli boste, da je plača 11.950 bruto, kot sem vedno govoril, ali 7.000 neto. Spodaj je variabilni del 15 % in tudi ta je bil vedno razkrit, še nižje pa je nagrada za letno uspešnost.”

Drugi dokument so njegovi prihodki v letu 2020. “To je nekaj, kar je bilo že večkrat javno razkrito. Ta dokument jasno pravi, da sem imel v letu 2020 214.000 skupnih prihodkov, od tega je plače 75.000, ostalo sta variabilni del in nagrada. Ali bruto 438.000, od tega odpade na plačo 143.000 bruto.”

Tretji dokument je izpis Fursa, ki ga je Golob pridobil že 13. decembra lani. “Ker sem mogoče pričakoval, da se bo kdo ob to spotaknil. Iz tega izpisa jasno kaže, da so vsi prejemki, ki sem jih imel v letu 2020, na nivoju 433.000.” Dodal je, da gre za konkreten dokument, ki jasno pove, da se vsi njegovi prihodki v letu 2020 popolnoma ujemajo ne samo s pogodbo, ampak tudi z vsemi podatki, ki so že bili razkriti.

“To je pomembno. Nič od tega ni novega. Če ste pričakovali, da sem kaj skrival, so vas zavedli. Nisem. Tega ne skrivam že 15 let in tudi zdaj ne bom začel.”

 

Na vprašanje, zakaj ni izpisa o dohodkih pokazal že prej, pa Golob odgovarja, da ne dovoli, da “policijski minister diktira, katere podatke moram posredovati medijem ali komurkoli drugemu”. Hkrati zatrjuje, da ničesar ne skriva in da verjame, da živimo v demokratični državi, kjer velja pravo, in ne v policijski državi.

Ob izjavi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki je za Planet TV dejal, da so na ministrstvu ugotovili določene kršitve v Gen-I glede usklajevanja prejemkov vodilnih z Lahovnikovim zakonom, pa je Golob danes dejal, da je ministrstvo po njegovih informacijah odločbo o prekršku izdalo takratnemu predsedniku skupščine družbe Gen-I Martinu Novšaku, ker da ni poročal o pogodbah, sklenjenih po 17. maju 2021.

Dobil naj bi 4.000 evrov globe, ker ni poročal o pogodbah s poslovodstvom, sklenjenih po 17. 5. 2021. Takrat je Gen-I postal 100-odstotno državen. A Golob je dejal, da z njim pogodb, sklenjenih po tem datumu, sploh ni bilo.

Zavrnil je tudi očitke, da naj bi zahteval provizijo pri Istrabenzovih načrtih za izgradnjo hidroelektrarne na reki Neretvi. Na posnetku, ki naj bi slednje dokazoval, pa se, kot je pojasnil, državljana Bosne in Hercegovine pogovarjata o tem, kako bi znižala slovenski delež v omenjenem projektu, ki je sicer v nadaljevanju propadel.

Golob pa se je danes ponovno predstavil tudi kot alternativa aktualni vladi, med drugim je bil kritičen tudi do “hitrega ustanavljanja javnih porabnikov denarja, kjer zaposlujejo ljudi po svojih kriterijih”, kot je denimo demografski sklad v Mariboru.

COMMENTS

Wordpress (0)