(VIDEO) Janševi užaljeni – Potem, ko je celo Joe Biden Janezu Janši oprostil twitt “o najbolj šibkem predsedniku v zgodovini” in se z njim rokoval, je podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan zavrnila rokovanje s predsednikom SDS-a – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janševi užaljeni – Potem, ko je celo Joe Biden Janezu Janši oprostil twitt “o najbolj šibkem predsedniku v zgodovini” in se z njim rokoval, je podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan zavrnila rokovanje s predsednikom SDS-a

(VIDEO) Janševi užaljeni – Potem, ko je celo Joe Biden Janezu Janši oprostil twitt  “o najbolj šibkem predsedniku v zgodovini” in se z njim rokoval, je podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan zavrnila rokovanje s predsednikom SDS-a

Kandidati stranke SDS, vključno s predsednikom stranke Janezom Janšo, so se pred dnevi družili v Ivančni Gorici. Kot je razvidno z videoposnetka, ki ga je objavila stranka SDS, je Janez Janša poklepetal s Petrom Gašperšičem (Pozitivna Slovenija), Sašo Pajkom (LMŠ), Milošem Kosićem (SD). Vsi so se medsebojno rokovali, posneli so tudi skupne fotografije.

“Dominika Švarc Pipan pa nas je sprejela drugače,” so zapisali v videoposnetku. Ko ji je Janša ponudil roko, mu je Pipan Švarcova, ki za stranko SD kandidira v volilni enoti Ljubljana Vič-Rudnik 2, ni ponudila, pač pa je roke držala v žepu.

V stranki SDS so ob tem zapisali: “Očitno ekstremizem Socialnih demokratov prihaja z vrha.”

 

https://twitter.com/DominikaSvarc/status/1513428820363198464

Dominika Švarc Pipan
Predsednik vlade je užaljen, ker mu v soboto v Ivančni Gorici nisem stisnila ponujene roke. Prvič v življenju sem stisk roke odklonila. Nad bontonom so tudi druge vrednote, tiste, ki jih vi uničujete z vsakim vdihom in izdihom.
Odklonila sem stisk tiste roke, ki s figo v žepu ob ciničnem nasmešku samodržno tepta vse in vsakogar, ki se z njim ne strinja.
Roke, ki neumorno verbalno klofuta, žali, napada, diskreditira in grozi državljankam in državljanom, političnim nasprotnikom, medijem, predstavnikom civilne družbe in neodvisnih institucij…ki si podreja državne podsisteme, izvaja represijo, uničuje državo, in ob tem s ciničnim nasmeškom igra rock zvezdo.
Ne, gospod predsednik vlade, ponujena roka ni bila ponujena iskreno in ni bila izraz želje po sodelovanju.
In ne, gospod predsednik vlade, z nekom, ki vedno znova prestopa vse meje spodobnega, ni možno sodelovanje, in ne zasluži mojega spoštovanja, niti zaigranega ne.
Kot sem vam povedala v delu posnetka, ki ste ga izrezali: “Gospod predsednik vlade, razočarali ste.”
Nekje je meja. Enkrat je dovolJJ.
Ker da, mora biti, in bo, DRUGAČE.

Po tem, ko je premier Janša Pipanovi ob srečanju ponudil roko v znak spoštovanja, je dotična svoje roke brezsramno tiščala v žepe in z nasmehom na obrazu pozdravila, hkrati pa se opravičevala. Janša je ob tem dejal: “Niste za sodelovanje, vidim”, na kar se je Pipanova ponovno odzvala z nasmehom.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1319567043218296833

COMMENTS

Wordpress (0)