(VIDEO) Bilo ni nobenega, ki bil bi ji (Kos) – Igor Pirkovič sinoči na soočenju parlamentarnih strank ni bil kos Marti Kos – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bilo ni nobenega, ki bil bi ji (Kos) – Igor Pirkovič sinoči na soočenju parlamentarnih strank ni bil kos Marti Kos

(VIDEO) Bilo ni nobenega, ki bil bi ji (Kos) – Igor Pirkovič sinoči na soočenju parlamentarnih strank ni bil kos Marti Kos

Na Televiziji Slovenija je bilo  sinoči na sporedu predvolilno soočenje druge skupine parlamentarnih strank. Tokrat so o mednarodni politiki spregovorili predstavniki strank Desus, Povežimo Slovenijo, SNS, Naša Dežela, LMŠ in  prvič tudi stranke Gibanje Svoboda.

Na soočenju je sodelovala druga skupina parlamentarnih strank, tokrat, po odločitvi sodišča, tudi Gibanje Svoboda. Mnenja so soočili Marta Kos (Gibanje Svoboda), Nik Prebil (LMŠ), Ernest Petrič (Povežimo Slovenijo), Bojan Potočnik (DeSUS), Aleksandra Pivec (Naša dežela) in Zmago Jelinčič (SNS). Tema soočenja je bila mednarodna politika, voditelj pa Igor Pirkovič. Teme pogovora so bile slovenska zastava, vojna v Ukrajini, Janšev obisk v Kijevu, Ugled Slovenije v svetu, begunci in migranti . Pri tretjem vprašanju se je zataknilo.

Kosova se je s Pirkovičem zapletla v besedni dvoboj tudi, ko je v imenu Gibanja svoboda po odločitvi upravnega sodišča, da lahko sodelujejo na predvolilnih soočenjih parlamentarnih strank, tako kot tudi Naša dežela, zahtevala odstop generalnega direktorja RTV Slovenija.

Kot je dejala, ravna tako kot vlada, ki je sprejemala odloke, za katere ve, da so protiustavni, in se postavljala nad zakon. »Takšen človek ne more voditi javnega servisa.« “Želim izkoristiti to možnost, ker kot gibanje svoboda do sedaj nismo imeli možnosti sodelovati na vaši televiziji, da v imenu gibanja zahtevam odstop generalnega direktorja RTV zaradi tega, ker je ravnal podobno, kot je nekoč ravnala vlada, ali še ravna, ko sprejema odloke, za katere vem da so protiustavni in se postavlja nad zakon in pri tem računa, da ne bo prišlo do pritožb in celo računa, da sodišče o tem ne bo odločalo. Zato se nam zdi, da takšnem človek ne more voditi javnega servisa,” je izjavila Marta Kos.

Voditelj Igor Pirkovič se je znašel v zagatnem položaju voditelja, ki mora braniti integriteto medijske hiše in njenega vodstva. Voditelj Pirkovič je interveniral, da je šlo za zlorabo programskega časa z njene strani in hkrati tudi za pritisk na javno RTV in dodal, da njena stranka vabi v koalicijo Glas ljudstva, del katere so tudi novinarji in sindikati. Pri tem ji je svetoval, naj ne vmešava medijev in politikantstva v tej oddaji.

Kosova je arogantno odgovorila, da zloraba položaja direktorja, da je stranki onemogočil sodelovanje na nacionalni televiziji, ni politikantstvo. Nato je Pirkovič vskočil, da je sedaj odločilo sodišče. “Sodišče je tako, hvala bogu, odločilo, da lahko tukaj stojim. Če meni očitate politikantstvo, potem ne razumete, zakaj gre in me žalosti da zagovarjate odločitev, ki ji je sodišče nasprotovalo,” je odvrnila Kosova.

Pirkovič jo je uspel ustaviti šele, z besedami: “Če vas žalosti dejstvo, da nekdo misli drugače od vas, potem je to problem vaše stranke” in nato preklopil na temo, ki je za volivce in volitve bolj pomembna od politikantskega obračunavanja. Sledila je kanonada z desne na twitterju.

COMMENTS

Wordpress (0)