(VIDEO) Poslovnež Milan Manadarić ostal brez dogovorjene kupnine za Olimpijo v višini milijona evrov – TOPNEWS.si

(VIDEO) Poslovnež Milan Manadarić ostal brez dogovorjene kupnine za Olimpijo v višini milijona evrov

(VIDEO) Poslovnež Milan Manadarić ostal brez dogovorjene kupnine za Olimpijo v višini milijona evrov

Nekdanji predsednik Olimpije Milan Mandarić je danes sklical novinarsko konferenco, na kateri je razkril, da bo vložil tožbo proti Ljubljančanom oziroma predsedniku zmajev Adamu Deliusu zaradi neizplačanega dogovorjenega milijona evrov odkupnine pri prodaji zeleno-belega kluba. Milan Mandarićav Olimpijo je v Olimpijo investiral za slovenske razmere ogromen znesek. Poslovnež ga ocenjuje na 40 milijonov evrov.

“Olimpijo sem vzel z velikim entuziastom, kar je stalo veliko energije, želje, pa tudi denarja. Najcenejša je vedno kupnina za klub, stroški nato pa so ogromni. Potrošil sem okrog 40 milijonov evrov. Prodali smo za 15 milijonov, 25 milijonov evrov pa je mojega denarja. Dolg do mene ne obstaja, ker sem ga odpisal. 5 milijonov kupnine sem želel naložiti pri notarju, želel sem pokritje dolgov, preostanek pa, če bi ostal, bi pripadel meni.

Nekdanji prvi mož Olimpije, danes pa predsednik ženskega kluba Olimpija Milan Mandarić zagrozi s tožbo proti Olimpiji oziroma njenemu novemu predsedniku Adamu Deliusu. Razlog. Srbsko-ameriški poslovnež je povedal, da ni dobil dogovorjenega milijona evrov, kolikor mu po po pogodbi pripadalo ob prodaji zeleno-belega kluba. Milijon evrov bi moral po njegovih besedah prejeti na račun 31. marca letošnje leto, toda to se na koncu ni zgodilo.

“Na papirju je bilo vse pripravljeno profesionalno. Rad bi, da se vse konča transparentno. Sam nisem zahteval veliko denarja. Zahteval sem določeno vsoto, ki bo pokrila dolgove, nekaj pa bi ostalo še meni. Vse je zapisano v pogodbi in v aneksu. Želel sem oditi čisto, jasno. Da ne bi imel sam s sabo nikakršnih težav. A je prišel 31. marec in stvari se niso odvile, kot bi se morale. Dolgovi niso poravnani.

Mandarićeva glavna želja je, da bi tudi iz Olimpije, kot iz vseh njegovih prejšnjih klubov, odšel brez dolgov.  “Na žalost je prišel konec marca, stvari se niso odvile kot treba. Želel sem potrdilo izplačila, nisem ga dobil. Milijon evrov bi moral biti izplačan, pa so navedli, da so nastali novi dolgovi, za katere pa jaz v celoti žal nisem odgovoren.” Želel sem, da mi povedo, kaj in komu so plačali, a nismo dobili nobenega odgovora,” je na današnji izredni novinarski konferenci povedal Milan Mandarić.

Mandarić je dejal, da milijona evrov ni prejel in da so si namesto tega Adam Delius in druščina začeli izmišljevati nove dolgove, ki naj bi jim jih zapustil Mandarić, ki pravi, da so ti novi dolgovi nastali po njegovem odhodu. ” Navedli so, da je prišlo do novih dolgov, za katere jaz nisem odgovoren. Izmislili so si dolgove, da mi ne plačali. Primer je trener Savo Milošević. Oni so želeli pripeljati svojega trenerja. Želeli so odpustiti Miloševića, da bi se vrnil Skender. Jaz sem ga 10 mesecev prej odpustil,” je dejal Mandarić, ki je bil na dan, ko se je legendarni srbski napadalec poslovil od klopi zmajev pravnoformalno še vedno predsednik Olimpije, a je bil takrat že v ZDA, klub pa so po njegovih navedbah že vodili novi ljudje, četudi posel še ni bil uradno zaključen.

“Zdaj pa trdijo, da je moja obveznost, da izplačam Miloševića, ki se je medtem odločil, da bo tožil klub zaradi neizplačane odpravnine,” je zaključil Mandarić.

Komunikacije z Deliusom ni. Vse poteka preko odvetnikov, ki bodo imeli v bodoče očitno še veliko dela. Mandarić bo pravico in seveda denar iskal na sodišču. Ob tem je odvetnica poudarila, da se Milan Mandarić v teoriji lahko odloči tudi za odstop od pogodbe in vrne v Olimpijo. A v praksi je to težko mogoče, Mandarić namreč ob vprašanju na morebitno obžalovanje prevzema Olimpije poudarja, da je v življenju sklenil “veliko poslov in mnogi so bili boljši od tega”.

“Veliko klubov sem zapustil. Z Izetom Rastoderjem sem se recimo dogovoril v dveh dneh, za štiri milijone evrov. Nikoli nisem imel težav v klubih, ki sem jih vodil, povsod sem dobrodošel. Komunikacije z Deliusom pa ni. Žalostno, rad bi jim pomagal. Imam izkušnje. Molčal sem ves ta čas. Ne vem, če Adam Delius ve, s kom dela in koga je zaposlil. Ne bom pa govoril proti njim.

Ne krivim novih lastnikov, da nočejo plačati, ni pa poslovno higienično. To moramo popraviti. Olimpiji želim najboljše. Upam, da bodo ravnali kot treba. ”

COMMENTS

Wordpress (0)