(VIDEO) “Vlado Paznik ne bo samo stal, ampak se je celo priklenil pred državni zbor” – Jaša Jenull varovanje “lutke na kolesu” predal v čuvanje v policistom in napovedal: “Po 24. aprilu bo prišel račun in bodo prišli ti policisti, možje v modrem in potrkali na vaša vrata in boste odgovarjali za vse svoje kriminalne zločine” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Vlado Paznik ne bo samo stal, ampak se je celo priklenil pred državni zbor” – Jaša Jenull varovanje “lutke na kolesu” predal v čuvanje v policistom in napovedal: “Po 24. aprilu bo prišel račun in bodo prišli ti policisti, možje v modrem in potrkali na vaša vrata in boste odgovarjali za vse svoje kriminalne zločine”

(VIDEO) “Vlado Paznik ne bo samo stal, ampak se je celo priklenil pred državni zbor” – Jaša Jenull varovanje “lutke na kolesu” predal v čuvanje v policistom in napovedal: “Po 24. aprilu bo prišel račun in bodo prišli ti policisti, možje v modrem in potrkali na vaša vrata in boste odgovarjali za vse svoje kriminalne zločine”

Kot simbol protestne akcije do 24. aprila so  namreč protestniki na kolesarsko postajo nasproti državnega zbora postavili “Vlada Paznika,” lutko na kolesu, ki bo v njihovem imenu simbolično bdela nad parlamentom.

Jaša Jenull je takole napovedal prihod “Vlada Paznika: “Ker pa, kot rečeno ta vlada še vedno in še pospešeno in z ihto in z mrzlico kadruje, uničuje, ropa vse kar se naropati da, je tako zelo pomembno, da ostajamo aktivni, da opozarjamo na vse stvari, ki jih počnejo. Zato smo se v protestni ljudski skupščini odločili, da rabimo še stopnjevati proteste. Namreč ni dovolj, da samo vsak petek se zberemo tukaj, ampak je potrebno, da od danes, do 24 aprila poteka protestna akcija, ki bo ves čas na simbolni ravni nadzorovala delovanje v tem parlamentu. Če pogledate še sedaj so luči prižgane, mogoče ravno sedaj nekdo pripravlja nek nov ukrep ali pa neko novo pogodbo, ki jo bomo potem morali plačevati vsi po volitvah.  Zato smo dali poziv, če bi se bil kakšen protestnik pripravljen angažirati in izvesti non stop neprekinjen protest do volitev in res smo dobili prostovoljca. Z nami danes je Vlado Paznik, ki bo na Trgu republike  protestiral v našem imenu in imenu vseh državljanov, ki si želijo pravice, vladavine prava, demokracije, ki si želijo konec korupcije.

Vlado Paznik ne bo samo stal ampak se bo celo priklenil pred državni zbor in na ta način preprečil , da bi ga kdorkoli spravil stran in kakršen koli poskus, da se Vlada Paznika odstrani s Trga republike bomo po pravni poti  reševali. Danes je tukaj kar precejšnjo število policistov, ki jih seveda nismo naročili, niti so potrebni, ampak mogoče pa bodo v tisti stražarski hišici vsaj opravljali to poslanstvo, da bodo čuvali ustavno zagotovljeno pravico Vlada Paznika , da gleda to vlado in sporoča: gledamo vas, zapomnili si bomo in prišel bo račun po 24. aprilu, bo prišel račun in bodo prišli ti policisti, možje v modrem in potrkati na vaša vrata in boste odgovarjali za vse svoje kriminalne zločine.”

Jaša Jenull je poudaril, da premier Janez Janša v predvolilnem času v Zagrebu sklepa zakulisne sporazume, ki bi dogovor o arbitraži preobrnili in izničili, čemur naj bi nasprotovali vsi slovenski ribiči. “Vse to se dogaja v zameno za politične usluge in zakulisne posle,” je povedal.

Jenull je bil med drugim kritičen tudi do tega, da je Televizija Slovenija povabila Aleksandro Pivec kot predstavnico parlamentarne stranke na predvolilno soočenje. Po njegovih besedah naj bi bila Pivčeva koruptivna in naj bi se v preteklosti večkrat zapletla v različne afere. “To dokazuje, da v tej državi RTV ni več svobodna in da v tej državi ne veljajo nobena pravila,” je poudaril.

Skupaj z Inštitutom 8. marec so predstavili tudi iniciativo za zakon Proti škodljivim ukrepom oblasti, s katerim se bo po njihovih besedah po volitvah lahko v enem koraku odpravilo mnogo škodljivih zakonskih sprememb, sprejetih v zadnjih dveh letih.

“Temu se reče demokracija. Demokracija ljudi, ki lahko vplivajo na postopke in zakone in so aktivno udeleženi v demokratične procese,” je v imenu Inštituta 8. marec o iniciativi povedala Alenka Kreč Bricelj.

Pri Protestni ljudski skupščini so še zapisali, da se bodo v soboto ponovno pridružili potujočemu festivalu demokracije Glas ljudstva na Glavnem trgu v Kranju od 10. do 13. ure in na Trgu Toneta Čufarja na Jesenicah od 15. do 18. ure.

 

COMMENTS

Wordpress (0)