(VIDEO) Alenke Bratušek protestira, ker mora “ugrabljena RTV Slovenija promovirati satelite SDS “- Predsednik programskega sveta RTV Peter Gregorčič pa “upa, da stranka SAB ne pride v parlament, ker škoduje državi!” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Alenke Bratušek protestira, ker mora “ugrabljena RTV Slovenija promovirati satelite SDS “- Predsednik programskega sveta RTV Peter Gregorčič pa “upa, da stranka SAB ne pride v parlament, ker škoduje državi!”

(VIDEO) Alenke Bratušek protestira, ker mora “ugrabljena RTV Slovenija promovirati satelite SDS “- Predsednik programskega sveta RTV Peter Gregorčič pa “upa, da stranka SAB ne pride v parlament, ker škoduje državi!”

“Jaz bo začela s protestom in s tem kar se dogaja na javni RTV, kar je nedopustno. Tisti, ki so ugrabili  RTV si dovolijo samovoljno odločati o tem , kdo je in kdo ni parlamentarna stranka. In poleg vsega lažne podatke uporabljati kot alibi. Tako je svoj nastop na sinočnjem soočenju na RTV začela predsednica SAB Alenka Bratušek.

V soočenju parlamentarnih strank je mnenja predstavila peterica kandidatov za zasedbo poslanskih sedežev iz strank Levice, SAB-a, SNS-a, DeSUS-a in Naše dežele. Med drugim so govorili o pokojninski reformi, socialnih transferjih in zdravstvu. Vendar je celotna vsebina ostala v senci protesta Bratuškove in spora zaradi priznanja statusa parlamentarne stranke Naši Deželi Aleksandre Pivec.

https://twitter.com/JurePoglajen/status/1509594952745066511

https://twitter.com/BojanPozar/status/1509783830093344768

Zadeva je dobila višje obrate potem, ko je predsednik programskega sveta RTV SLO Peter Gregorčič pa “upam da stranka SAB ne pride v parlament, ker škoduje državi!”

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1509843661420388360

Sicer pa za konec, za razbremenitev ali pa ideja RTV Slovenija kako popestriti naslednje soočanje strank pred volitvami iz Srbije. Pink TV seveda.

Izjave programskih svetnikov na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) ne komentirajo, ob tem pa jasno in nedvoumno zagotavljajo, da se odmera programskega časa v volilnih soočenjih ne sme in ne bo spremenila, je v odgovoru SAB,  zapisal generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough.

Gregorčič je na sredinem predvolilnem soočenju na Planet TV izrazil upanje, da stranki SAB na aprilskih volitvah ne bo uspel preboj v DZ. Predsednica SAB Alenka Bratušek je izjavo označila za nedopustno in v neskladju z zakonom o RTVS.

Grah Whatmough je v odzivu zapisal še, da RTVS zavezuje zakonodaja in drugi interni akti, ki jim vedno skrbno sledijo, tudi v času predvolilnega obdobja.

“To obdobje namreč še podrobneje urejata zakon in pravilnik, iz katerih izhaja, da je programski čas za parlamentarne in neparlamentarne stranke jasno in vnaprej določen,” je še dodal.

COMMENTS

Wordpress (0)