(VIDEO) Se Janez Janša pripravlja na to, da bo po volitvah odšel v tujino se po sinočnjem nastopu na CNN vprašujejo na družbenih omrežjih – TOPNEWS.si

(VIDEO) Se Janez Janša pripravlja na to, da bo po volitvah odšel v tujino se po sinočnjem nastopu na CNN vprašujejo na družbenih omrežjih

(VIDEO) Se Janez Janša pripravlja na to, da bo po volitvah odšel v tujino se po sinočnjem nastopu na CNN vprašujejo na družbenih omrežjih

Janez Janša je v zadnjih dveh tednih že drugič nastopil na  televiziji CNN. Tokrat je nastopil v Connect the world na CNN International, kjer je z voditeljico Becky Anderson spregovoril o aktualnem dogajanju v Ukrajini.

https://twitter.com/vladaRS/status/1509188765331476486

https://twitter.com/vladaRS/status/1509205450180468742

“Naš predsednik vlade RS Janez Janša SDS je skoraj vsak teden gost na CNN. Kulovci pa ves čas nesamozavestno  razglašajo, da smo premajhni za svetovno politiko. Žalostno,” so ponosni privrženci Janeza Janše. Spet drugi se ugibajo  ali se morda  Janša pripravlja na novo službo po volitvah v tujini.

 

Voditeljica Becky Anderson  je Janšo  povprašala, v kakšnem stanju je našel ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ko ga je videl med obiskom v Ukrajini. Po besedah Janše je Zelenski odločen za spopad. “In po obisku Ukrajine sem 100-odstoten, da bo Ukrajina zmagala,” je dejal Jaša.

Janša je dejal , da imamo trenutno države, ki Ukrajini pomagajo, in o tem ne govorijo, in so države, ki govorijo o pomoči, a je ne zagotavljajo, in so države, ki so bolj odporne na to, da bi karkoli naredile. Glede držav, ki pomagajo, a o tem javno ne govorijo, Janša ni želel biti bolj podroben, prav tako pa je dejal, da nekatere države pomagajo, a to javno zanikajo iz različnih razlogov.

Ocenjuje, da je enotnost znotraj EU večja, kot je bila pričakovana, še posebej pa je večja, kot je bila pričakovana s strani Kremlja. “Ruska agresija nas je našla nepripravljene. Toda, če preračunamo vse, kar delamo, mislim, da to še vedno ni dovolj. Močno podpiram zahteve predsednika Zelenskega, ki je dejal, “prosim prijatelji, dajte nam en odstotek vaših obrambnih rezerv in lahko se bomo sami branili”. Nekatere države dajejo toliko, nekatere dajejo manj, ne dajejo pa vsega,” je bil jasen.

https://twitter.com/ZanVahen/status/1509194845612556293

Medtem, ko Janši  nekateri po volitvah “rihtajo” službo v Tujini, pa bi ga nekateri  poslali kar v penzijo .

https://twitter.com/DominikStrakl/status/1509250942780256261

COMMENTS

Wordpress (0)