(VIDEO) Civilna Iniciativa Glas ljudstva se je odzvala na očitke Janeza Janše, “da nevladne organizacije delajo kampanjo za levičarske stranke” – Tea Jarc meni, da se v ozadju Janševih tvitov “skriva strah pred visoko volilno udeležbo” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Civilna Iniciativa Glas ljudstva se je odzvala na očitke Janeza Janše, “da nevladne organizacije delajo kampanjo za levičarske stranke” – Tea Jarc meni, da se v ozadju Janševih tvitov “skriva strah pred visoko volilno udeležbo”

(VIDEO) Civilna Iniciativa Glas ljudstva se je odzvala na očitke Janeza Janše, “da nevladne organizacije delajo kampanjo za levičarske stranke” – Tea Jarc meni, da se v ozadju Janševih tvitov “skriva strah pred visoko volilno udeležbo”

“Vsebine tvitov so tako lažnive, manipulativne, lažne, da si ne zaslužijo drugačnega odziva, kot v bistvu izraz ogorčenja, da si predsednik vlade (Janez Janša op.av.)  dovoli kaj takega narediti in da potem na uradnem profilu vlade gre to naprej. Gre za zavestno s strani najvišjih predstavnikov, ki pa po našem mnenju v ozadju skrivajo ravno strah pred visoko volilno udeležbo. Mi vsebino teh tvitov razumemo kot izjemno žalosten strah pred demokracijo,” je na današnji tiskovni konferenci dejala Tea Jarc članica civilne iniciative Glas ljudstva.

Civilna iniciativa Glas ljudstva se je namreč  danes v  Argentinskem parku v Ljubljani na  tiskovni konferenci odzvala, kot so zapisali “na lažnive, žaljive in manipulativne izjave predsednika vlade, opaznejših članov SDS in celo uradnega Twitter profila Vlade RS, ki poskušajo diskreditirati civilno iniciativo Glas ljudstva in našo terensko kampanjo za spodbujanje k volilni udeležbi”.

 

V sporočilu za javnost so zapisali, da so “pred dvema tednoma  začeli terenske aktivnosti, kjer prebivalstvo po celotni Sloveniji informiramo o volitvah, zahtevah civilne iniciative  ter pozivamo k čim večji volilni udeležbi. Ogorčeni smo nad tem, kako se je na to odzval sam predsednik vlade s svojimi izjavami na Twitterju. Še bolj nesprejemljivo je, da tovrstne izjave tvita tudi uradni profil Vlade RS.  Gre torej za koordinirano kampanjo diskreditacije s strani najvišjih državnih predstavnikov, v kateri se nam očita, da “kršimo zakonodajo”, se “norčujemo iz prava”, da izvajamo kampanjo za določene politične stranke, da bi morali kampanjo prijaviti računskemu sodišču, da “davkoplačevalce stanemo 70 milijonov evrov” itd.

Na tiskovni konferenci  na kateri so demntirali Janšev izjave  so povedali, da so k sodelovanju smo povabili vse registrirane politične stranke in vse obravnavali popolnoma enakopravno, vendar so tako stranke vladajoče koalicije kot tudi  Naša Dežela Aleksandre Pivec in Povežimo Slovenijo Zdravka Počivalška sodelovanje zavrnile.

“Ne zastopamo nobene politične stranke, temveč ljudi spodbujamo k odgovornim in informiranim odločitvam na prihajajočih volitvah. Izpostavili bomo, zakaj je za vsako zdravo demokracijo pomembno, da ljudje sodelujejo na volitvah in kako naše aktivnosti krepijo aktivno državljanstvo. Verjamemo, da se bodo ljudje na volitvah informirano odločili, kakšno prihodnost si želijo in katera politična opcija bi jim to lahko omogočila. Izjave in dejanja vlade so šle predaleč. Ne bomo dopustili takšnih manipulacij, laži in zavajanj”.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)