“Za božjo voljo, ta človek (Putin op. av.) ne more ostati na oblasti!” – Biden svoj govor na Poljskem strnil z zahtevo po spremembi režima v Moskvi –  Kremelj odgovarja: “O tem ne bo odločal gospod Biden” – TOPNEWS.si

“Za božjo voljo, ta človek (Putin op. av.) ne more ostati na oblasti!” – Biden svoj govor na Poljskem strnil z zahtevo po spremembi režima v Moskvi –  Kremelj odgovarja: “O tem ne bo odločal gospod Biden”

“Za božjo voljo, ta človek (Putin op. av.) ne more ostati na oblasti!” – Biden svoj govor na Poljskem strnil z zahtevo po spremembi režima v Moskvi –  Kremelj odgovarja: “O tem ne bo odločal gospod Biden”

“Za božjo voljo, ta človek ne more ostati na oblasti!” Potem ko je zanikal, da ima širitev Nata kaj opraviti z destabilizacijo Rusije, je Biden svoj nagovor na Poljskem zaključi s stentorsko zahtevo po spremembi režima v Moskvi. Končni cilj Washingtona, je jasen pravijo analitiki. ( V grški mitologiji je bil Stentor glasnik grških sil med trojansko vojno).

 

Ameriški predsednik Joe Biden je v soboto odločno izjavil, da ruski predsednik Vladimir Putin “ne more ostati na oblasti”, Bela hiša pa je nato sporočila, da to ni poziv k spremembi režima, je zapislameriški CNN.

“Za božjo voljo, ta človek ne more ostati na oblasti,” je napovedal Biden ob samem zaključku glavnega nagovora na Kraljevem gradu v Varšavi.

“Predsednikova poanta je bila, da Putinu ne smemo dovoliti, da izvaja oblast nad svojimi sosedi ali regijo. Ni razpravljal o Putinovi moči v Rusiji ali spremembi režima,” je, kot povzema CNN , dejal uradnik Bele hiše.

Bidenova beseda, da Putin “ne more ostati na oblasti”, ni bila v njegovih pripravljenih pripombah, je dejal uradnik Bele hiše. Ameriški uradniki so pred tem dejali, da odstavitev Putina z oblasti ni njihov cilj.

https://twitter.com/TheassociateSK/status/1507803651334680582

“Za nas ne gre za spremembo režima. Ruski ljudje se morajo odločiti, kdo jih želi voditi,” je v začetku tega meseca dejal državni sekretar Antony Blinken.

Odgovor Kremlja: “O tem ne bo odločal gospod Biden,” je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. “To bi morala biti le izbira ljudi Ruske federacije.”

Ameriški predsednik je bil v okviru dvodnevnega obiska na Poljskem sicer že pred tem oster do Putina in ga je po obisku begunskega centra v Varšavi danes označil za “klavca”.

V Kremlju so se kritično odzvali na nekatere izjave ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki jih je ta včeraj namenil ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Dejstvo, da ga je označil za “klavca”, po mnenju Moskve dodatno omejuje možnosti dvostranskih odnosov, glede izjave, da Putin ne more ostati na oblasti, pa dodajajo, da o tem ne odloča Biden.

Ameriški predsednik Joe Biden je v govoru na Kraljevem gradu v Varšavi na Poljskem,v soboto ruskim ljudem dejal : “Vi … niste naš sovražnik.”

»Vedno sem govoril neposredno in pošteno z vami, ruskim ljudstvom, dovolite mi, da povem to, če ste sposobni poslušati: vi, ruski narod, niste naš sovražnik. Nočem verjeti, da pozdravljate pobijanje nedolžnih otrok in starih staršev ali da sprejemate bolnišnice, šole, porodnišnice – za božjo voljo –, ki jih prebijajo z ruskimi raketami in bombami,« je dejal Biden.

Biden je tudi dejal, da Putinova dejanja v Ukrajini “niso dejanja velikega naroda” in pozval Ruse, ki so bili živi v času Sovjetske zveze in so zanjo slišali od svojih družin, naj spregovorijo.

“To niso spomini na preteklost,” je dejal Biden. “Prav to je tisto, kar ruska vojska trenutno počne v Ukrajini.”

»To nisi kdo si. To ni prihodnost, ki si jo zaslužite za svoje družine in svoje otroke. povem ti resnico. Ta vojna ni vredna vas, ruski narod,” je dejal Biden.

 

COMMENTS

Wordpress (0)