(VIDEO) “Ker niso vsi isti. In če volitve res ne bi nič spremenile, ne bi mafijske sile dveh Kennedyjev, Allendeja in Đinđića ubile”- Andrej Rozman Roza pozval na volitve s pesmijo: “Niso vsi isti” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ker niso vsi isti. In če volitve res ne bi nič spremenile, ne bi mafijske sile dveh Kennedyjev, Allendeja in Đinđića ubile”- Andrej Rozman Roza pozval na volitve s pesmijo: “Niso vsi isti”

(VIDEO) “Ker niso vsi isti. In če volitve res ne bi nič spremenile, ne bi mafijske sile dveh Kennedyjev, Allendeja in Đinđića ubile”-  Andrej Rozman Roza pozval na volitve s pesmijo: “Niso vsi isti”

Petkovi protestniki so danes na 101. protestu na Trgu republike pozvali k udeležbi na volitvah. Protestniki so  pripravili “pregled vseh dosežkov te vlade” in zapisali 100 razlogov, zakaj morajo državljanke in državljani po njihovem mnenju na volitve in izglasovati boljšo prihodnost.

“Vojna v Ukrajini je vojnemu dobičkarju Janezu Janši prišla kot naročena zato, da lahko hujska, da lahko spodbuja sovraštvo in da lahko preusmerja pozornost od porazov te vlade, od nesposobnosti te vlade, od koruptivnosti te vlade in obtožuje vse po vrsti , da so Putinove lutke. Kdorkoli ni stoprocentno, da se militarizacija in agresija stopnjuje, da se vojna stopnjuje, kar je po mnenju predsednika te vlade oziroma slovenskega  pacienta. Mi pa ne smemo dopustiti, da se pozabi, kaj vse je ta vlada počela pretekli dve leti in še posebej zadnje leto. Zato smo tako, kot pred enim letom tudi za to leto pripravili en pregled. Pregled vseh dosežkov te vlade. Praktično ni bilo dneva definitivno pa ne tedna, da ne bi prišla na plano nova afera nova kršitev zakonov ustave ,morale….,” je me drugim dejal Jaša Jenull, ki je za proteste dobil že skupaj za več od 40.000 evrov kazni.

Jenull je med drugim izpostavil  dijake, ki so dobili globe za mirne proteste, “non-paper”, resolucija SDS, onemogočeno referendumsko glasovanje po pošti za stanovalce v domovih starejših junija, imenovanje Jadranke Rebernik za odgovorno urednico informativnega programa RTV Slovenija in druga dejanja vlade.

Protestniki so predstavili tudi spletno orodje Volitvomat in končne odzive strank na 138 zahtev iniciative Glas ljudstva.

Pesnik Andrej Rozman – Roza pa je prebral svojo novo pesem Niso vsi isti:
“…..Veliko je razlik in niso vsi barabe,
zato niso vse možnosti na volitvah slabe.

Ker niso vsi isti. In če volitve res ne bi nič spremenile,
ne bi mafijske sile dveh Kennedyjev, Allendeja in Đinđića ubile.

Niso vsi isti in letošnje volitve
so pomembne, ker so zadnja pot do rešitve
iz blata v katerem vse več mladine
v Sloveniji ne vidi več svoje domovine
in beži tja, kjer je bolj važno, kaj znaš,
kot to da si ubogljivo in koristoljubno ’naš’.
Kar pa je za to vlado statistični uspeh, saj več ko gre mladih na tuje,
bolj se število brezposelnih v Sloveniji zmanjšuje.

Zato niso vsi isti in če ne greste na volitve,
bo to en glas več za tiste, ki Slovenijo gradijo
za tuje gospodarje in svojo provizijo,” je svojo pesem zaključil Andrej Rozman Roza.

NISO VSI ISTI – Andrej Rozman Roza

COMMENTS

Wordpress (0)