(V ŽIVO) Mladi za podnebno pravičnost zopet na ulicah – “Štrajkali so za naravo, za podnebje, za pravičnost, za planet pred profitom” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Mladi za podnebno pravičnost zopet na ulicah – “Štrajkali so za naravo, za podnebje, za pravičnost, za planet pred profitom”

(V ŽIVO) Mladi za podnebno pravičnost zopet na ulicah – “Štrajkali so za naravo, za podnebje, za pravičnost, za planet pred profitom”
Mladi po celi Sloveniji so se danes  spet odpravili na ulice  in “štrajkali  za naravo, za podnebje, za pravičnost, za trajnost, za planet pred profitom!” Protesti so bili v Ljubljani, v Kopru, Mariboru.
Mladi za podnebno pravičnost so s “štrajkom” sklenili podnebne skupščine, na kateri so oblikovali zahteve gibanja. Okoljski aktivisti zahtevajo socialno pravičen in bolj ambiciozen zeleni prehod v smeri sistema, ki bo v svoje bistvo postavljal dejanske potrebe ljudi, ne pa interesov kapitala. Oblikovane zahteve se dotikajo širokega področja, od energetike, socialne problematike, stanovanjskih problemov do pomena javnega prometa in ustavitve vlaganja v fosilni kapital.
Zahteve so Mladi za podnebno pravičnost preko pošte  naslovili na državne in lokalne oblasti, poslali jih bodo vsem strankam, ki kandidirajo na državnozborskih volitvah, in vsem županom ter od njih zahtevali, da se glede zahtev opredelijo in jih izpolnijo. Na tiskovni konferenci pred štrajkom so dejali, da izgovora, da izpolnitev zahtev ni mogoča, ne bodo sprejeli saj so-oblikovane zahteve kažejo, kako bi lahko ohranili planet in se usmerili v sonaravno družbo, ki bo tudi solidarna in bolj demokratična.

COMMENTS

Wordpress (0)