Janez Janša pri Luki Mescu in stranki Levica sumi, da so jedli “nore gobe,” nekdanjemu premierju Miru Cerarju pa predlaga: “Ukvarjajte se prosim z zadevami, ki jih obvladate”.   – TOPNEWS.si

Janez Janša pri Luki Mescu in stranki Levica sumi, da so jedli “nore gobe,” nekdanjemu premierju Miru Cerarju pa predlaga: “Ukvarjajte se prosim z zadevami, ki jih obvladate”.  

Janez Janša pri Luki Mescu in stranki Levica sumi, da so jedli “nore gobe,” nekdanjemu premierju Miru Cerarju pa predlaga: “Ukvarjajte se prosim z zadevami, ki jih obvladate”.  

Polemika je povezana s kritičnimi izjavami liderjev opozicijskih strank glede napotitve odpravnika poslov v Ukrajino. Nekdanji premier Miro Cerar je ob tem zapisal , da je “odločitev, da se (vojaškega) odpravnika poslov napoti v Kijev, je tako za  Ukrajino kot tudi za  Slovenijo v tem času brez prave koristi in pomena ter kaže na neproduktivno politično pretiravanje na mednarodnem parketu. Janša Cerarju na Twitterju odgovarja:  “Sp. g. Miro Cerar, ukvarjajte se prosim z zadevami, ki jih obvladate. Vsak vaš študent lahko sam prebere zakon in nato zaradi od sramu, ko zagleda vaš podpis v indeksu”.

Še bolj kritičen je bil Janša v odzivu na izjavo Luke Mesca, ki je dejal, da “takega Janšo poznamo že 30 let. Nenazadnje je leta 1991 na lastno pest odredil, naj se napade ljubljanske kasarne JNA. Kar bi pomenilo, da bi se v Sloveniji razmahnila polnokrvna vojna, kakršno smo imeli v Bosni ali pa na Hrvaškem”. Janša je takoj posumil na “nore gobe”.

Izjava Luke Mesca je bila deležna številnih retvitov in komentarjev kot tudi na izjavo Marjana Šarca,  ki je Janši predlagal naj si obleče uniformo iz leta 1991 in se gre borit v Ukrajino

“Če je Janši toliko do reševanja vojne, do vojaške retorike in načinov, naj povleče uniformo iz leta 91, jo obleče, če mu je še prav, gre tja z orožjem kot posamezna oseba brez varovanja in naj se bori za Ukrajino. Slovence in Slovenke pa naj pusti pri miru,” je dodal Šarec.

COMMENTS

Wordpress (0)