Dvojna merila – Medtem, ko je Zahod blokiral vse informacijske kanale in celo uvedel blokado oglaševanja na Facebooku, da bi ljudje lahko sploh vedeli, kaj se dogaja v Rusiji pa CNN lahko dela intervju s tiskovnim predstavnikom Vladimirja Putina Dimitrijem Peskovom – TOPNEWS.si

Dvojna merila – Medtem, ko je Zahod blokiral vse informacijske kanale in celo uvedel blokado oglaševanja na Facebooku, da bi ljudje lahko sploh vedeli, kaj se dogaja v Rusiji pa CNN lahko dela intervju s tiskovnim predstavnikom Vladimirja Putina Dimitrijem Peskovom

Dvojna merila – Medtem, ko je Zahod blokiral vse informacijske kanale in celo uvedel blokado oglaševanja na Facebooku, da bi ljudje lahko sploh vedeli, kaj se dogaja v Rusiji pa CNN lahko dela intervju s tiskovnim predstavnikom Vladimirja Putina Dimitrijem Peskovom

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je za CNN dejal, da  “okupacija (Ukrajine op. av)  ni med cilji operacije, ki jo izvajajoo,” Dmitrij Peskov vztraja, da operacija “poteka strogo v skladu z načrti,” to so demilitarizacija Ukrajine, nevtralnost, odprava “nacionalističnih bataljonov” in priznanje Krima, Donecka in Luganska.

Dmitrij Peskov je v torek v intervjuju za CNN Christiane Amanpour večkrat zavrnil izključitev možnosti, da bi Rusija razmislila o uporabi jedrskega orožja proti temu, kar je Moskva videla kot “eksistencialno grožnjo”.

 

Na vprašanje, pod kakšnimi pogoji bi Putin uporabil rusko jedrsko zmogljivost, je Peskov odgovoril: “če je to eksistencialna grožnja za našo državo, potem jo lahko.” Putin je že prej namigoval na uporabo jedrskega orožja proti narodom, ki jih je videl kot grožnjo Rusiji.

Ruski predsednik je februarja v televizijski izjavi dejal : “Ne glede na to, kdo nam poskuša stati na poti ali še toliko bolj ogrožati našo državo in naše ljudi, morajo vedeti, da se bo Rusija odzvala takoj in posledice bodo bodite takšni, kot jih še niste videli v svoji celotni zgodovini.”

Nato je na televizijskem srečanju z ruskimi obrambnimi uradniki dejal, da so si “uradniki v vodilnih državah Nata dovolili agresivne komentarje o naši državi, zato ministru za obrambo in načelniku generalštaba nalagam, da postavita odvračanje ruske vojske Sile v bojni pripravljenosti.”

Na vprašanje, kaj Putin misli, da je dosegel v Ukrajini do zdaj, je Peskov odgovoril: “No, najprej še ne. Še ni dosegel.”
Pri CCN  so  besede Peskova interpretirali, da Ukrajina  štiri tedne po invaziji  zanika zmago zato lahko  “prihaja o nova mračna faza”.

Na vprašaje ali je predsednik Putin presenečen nad ostrim odporom Ukrajincev proti ruski invaziji in tako malo Ukrajincev, ki sodelujejo z Rusijo? Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov vztraja, da se “motite – obstajajo Ukrajinci, ki sodelujejo.”

Tiskovni predstavnik je tudi trdil, da “posebna vojaška operacija teče strogo v skladu z načrti in nameni, ki so bili določeni vnaprej.”

Putin “še ni dosegel svojih ciljev” v Ukrajini, mi pravi Dmitrij Peskov je na Twitterju zapisala Christine Amnapour. “Poteka strogo v skladu z načrti,” vztraja, to so demilitarizacija Ukrajine, nevtralnost, odprava “nacionalističnih bataljonov” in priznanje Krima, Donecka in Luganska.

Peskov je ponovil tudi Putinove zahteve in dejal, da so “glavni cilji operacije” “znebiti se vojaškega potenciala Ukrajine”, zagotoviti, da je Ukrajina “nevtralna država”, znebiti se “nacionalističnih bataljonov” za Ukrajino. sprejeti, da je Krim – ki ga je Rusija priključila leta 2014 – del Rusije, in sprejeti, da sta odcepljeni državici Lugansk in Doneck »že neodvisni državi«.

 

Peskov je v intervju trdil  tudi, da je Rusija napadla le vojaške cilje, kljub poročilom o ruskih zračnih napadih na civilne cilje. Intervju Dimitrija Peskova na CNN je zanimiv tudi zaradi tega, ker je Zahod blokiral kakršne koli informacije iz Rusije, blokada obsega tudi vsa družbena omrežja in celo blokado oglaševanja na Facebooku tudi, ko gre zgolj za objave analize dogajanja v ozadju vojen v Ukrajini pa je CCN-u dovoljeno, da dela intervju z tiskovnim predstavnikom Kremlja in Vladimirja Putina. Zanimiva dvojna merila . Sicer pa imamo za to stari latinski izrek “Quod licet Iovi, non licet bovi” ali »Kar je dovoljeno Jupitru, ni dovoljeno volu«.

COMMENTS

Wordpress (0)