(VIDEO) V SAB Alenke Bratušek danes na DVK, SD vložili liste v vseh volilnih enotah – TOPNEWS.si

(VIDEO) V SAB Alenke Bratušek danes na DVK, SD vložili liste v vseh volilnih enotah

(VIDEO) V SAB Alenke Bratušek danes na DVK, SD vložili liste v vseh volilnih enotah

V stranki SAB bodo danes in v torek vložili kandidatne liste za državnozborske volitve v vseh volilnih enotah, danes pa so Državni volilni komisiji predložili podpise šestih poslancev v podporo kandidatnim listam. Ob tem je predsednica stranke Alenka Bratušek poudarila, da je lista sestavljena iz pogumnih, zanesljivih in zaupanja vrednih ljudi.

Državljanke in državljane je Bratuškova pozvala, da se prihajajočih volitev udeležijo v čim večjem številu, da bo Slovenija dobila “močno levosredinsko vlado, ki si jo zasluži”. Pri tem je poudarila pomen ohranjanja stabilnega in trdnega gospodarstva, socialne države in višanja pokojnin.

Bratuškova je tudi izrazila prepričanje, da bodo stranke koalicije KUL, s katerimi ima SAB podpisan dogovor za sodelovanje po volitvah, na volitvah dobile največ glasov. Ob tem je zagotovila, da bodo dobro sodelovali tudi z Gibanjem Svoboda, saj imata stranki veliko vsebinskih skupnih točk.

SAB se na volitve podaja s kandidatno listo 80 kandidatov. Na kandidatni listi stranke, na kateri bo nastopilo tudi 38 kandidatk, bodo sicer kandidirali tudi vsi aktualni poslanci. Bratuškova v volilni enoti Kranj, Marko Bandelli v enoti Postojna, Maša Kociper v enoti Ljubljana center, Andrej Rajh in Branislav Rajić v enoti Maribor in Vojko Starović v enoti Celje.

SD so danes vložili kandidatne liste v vseh osmih volilnih okrajih po Sloveniji. Predsednica stranke Tanja Fajon je ob tem povedala, da imajo odličen načrt, sposobno ekipo, željo po spremembah in energijo, da delajo drugače. Na volitve se podajajo z 86 kandidatkami in kandidati, med njimi pa je največ žensk in mladih v zgodovini stranke.

 

Fajonova je dejala, da je njena zaveza volivkam in volivcem, da želijo nov začetek, da so pripravljeni na spremembe ter da gredo na zmago. Poudarila je še, da stranko odlikuje ženska in mladostna energija, kar je “vse kar politika potrebuje”.

V odgovoru na vprašanje o povolilnem povezovanju s SDS je Fajonova zavrnila možnost sodelovanja s to stranko, ki je “v tej državi naredila veliko škode”. Po njenih besedah SD ne sodeluje s strankami, ki kršijo ustavo in zakonodajo, ki vodijo nespoštljiv dialog, ki diskreditirajo ljudi in omejujejo kritično misel in civilno družbo. Fajonova ne vidi priložnosti za sodelovanje s strankami, ki niso blizu njihovim vrednotam in vrednotam strpnosti, spoštljivosti in dialoga.

Naravnega zaveznika vidi v Gibanju Svoboda. Dejala je, da jih družijo “iste vrednote in ista želja, da zamenjamo vlado, naredimo nov začetek in ljudem vrnemo normalnost”. O povezovanju Gibanja Svoboda s strankami KUL pa je Fajonova povedala, da se bodo zagotovo pogovarjali, če bodo dobili kakršnokoli ponudbo.

O kadrovanju po volitvah se predsednica SD ne pogovarja z nikomer. “Najprej moramo dobiti zaupanje volivk in volivcev, rezultat, potem se bomo pa odločali, kdo je tisti, ki bo imel tolikšno zaupanje, da lahko oblikuje in sestavi naslednjo vlado,” je povedala.

COMMENTS

Wordpress (0)