(VIDEO) “Pekel na zemlji”: Medtem, ko preživeli pripovedujejo o uničenju Mariupolja pod ruskimi bombami pa na dan prihajajo tudi grozljivi posnetki tako iz Mariupolja, kot tudi zaledja Ukrajine o obračunavanju z domnevnimi ruskimi simpatizerji in “peto kolono” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Pekel na zemlji”: Medtem, ko preživeli pripovedujejo o uničenju Mariupolja pod ruskimi bombami pa na dan prihajajo tudi grozljivi posnetki tako iz Mariupolja, kot tudi zaledja Ukrajine o obračunavanju z domnevnimi ruskimi simpatizerji in “peto kolono”

(VIDEO) “Pekel na zemlji”: Medtem, ko preživeli pripovedujejo o uničenju Mariupolja pod ruskimi bombami pa na dan prihajajo tudi grozljivi posnetki tako iz Mariupolja, kot tudi zaledja Ukrajine o obračunavanju z domnevnimi ruskimi simpatizerji in “peto kolono”

V nedeljo zvečer je Rusija dala  ultimat Ukrajini do 5. ure zjutraj po lokalnem času, da se odloči, ali bo predala Mariupolj. Rusko obrambno ministrstvo  je sporočilo, da bo ukrajinskim vojakom dovolilo, da zapustijo mesto, vendar le, če odložijo orožje.”

Ukrajinska vlada je sporočila, da bo zavrnila predajo mesta. »Ne more biti govora o predaji mesta in odlaganju orožja. Zahtevamo, da se koridor odpre,” je dejala podpredsednica vlade Iryna Vereshchuk.

Rusija je Ukrajini pravi, da bo izpustila 130.000 preostalih civilistov izpustila, ki so ostali v mestu. Na družbenih omrežjih pa je veliko posnetkov o tem, da naj bi različne paravojaške skupine, ki niso pod nadzorom ukrajinske vojske zadrževali ljudi kot talce.

Posnetki objavljeni na družbenih omrežjih  obračunavanja z domnevno “petko kolono” in domnevnimi ruskimi  simpatizerji  so zelo brutalni.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je včeraj v video nagovoru izraelskih poslancev rusko invazijo na Ukrajino primerjal z dokončno rešitvijo – izraz, ki so ga nacisti uporabili za pregon in poboje Judov.

Zelenski, ki je tudi sam Jud, je pozval Izraelce, naj pomagajo ukrajinskemu uporu proti ruski vojski, poroča britanski BBC. “Spet uporabljajo te besede – dokončna rešitev – ko gre za nas, ukrajinski narod, rekli so jih na srečanju v Moskvi,” je dejal Zelenski, ki je nekaj svojcev izgubil v holokavstu. Ukrajinski predsednik je v govoru potegnil več vzporednic z drugo svetovno vojno.

Opozoril je, da invazija ni vojaška operacija. “To je celostna vojna, katere cilj je uničenje naših ljudi, uničenje naših otrok, družin, državnosti, mest, kulture in vsega, kar nas dela Ukrajince,” je dejal. “Zato imamo pravico, da potegnemo te vzporednice iz zgodovine. Naše vojne za preživetje in druge svetovne vojne,” je dodal.

Izrael je še pozval, naj Ukrajini da orožje. Obenem pa je poslance vprašal, zakaj še niso uvedli sankcij proti Rusiji.

COMMENTS

Wordpress (0)