(VIDEO) “Tukaj smo, da bomo nekaj izboljšali in nikakor ne zaradi lastnih koristi” – Robert Golob napovedal, da se bodo “za svobodo borili do končne zmage” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Tukaj smo, da bomo nekaj izboljšali in nikakor ne zaradi lastnih koristi” – Robert Golob napovedal, da se bodo “za svobodo borili do končne zmage”

(VIDEO) “Tukaj smo, da bomo nekaj izboljšali in nikakor ne zaradi lastnih koristi” – Robert Golob napovedal, da se bodo “za svobodo borili do končne zmage”

V Gibanju Svoboda so danes predstavili program in kandidate za državnozborske volitve. Predsednik stranke Robert Golob je ob tem poudaril, da ponujajo nov družbeni dogovor, v katerem ne bodo nikogar pustili zadaj in bo kljuboval izzivom časa. Obljublja, da se z ekipo na volitve ne podajajo iz lastne koristi in se bodo “borili za svobodo do zmage”.

Kot je izpostavil Golob, živimo v negotovih časih, v zadnjih dveh letih pa smo se ob soočanju z epidemijo covida-19 soočali tudi s strahom in negotovostjo.

Ob tem je izrazil kritiko aktualne vlade, za katero se je po njegovih besedah sprva iluzorno pričakovalo, da bo operativna, a so šli njeni koraki v smeri spora s stroko, zbeganosti in nepremišljenih ukrepov, meni Golob.

“Namesto da bi iskali pomiritev med ljudmi, so izvajali ukrepe, ki so spodbujali jezo, strah in razkol,” je na volilni konvenciji Gibanja Svoboda o sedanji oblasti izpostavil predsednik stranke.

Zato se je po njegovih besedah civilna družba uprla “politiki, ki strah pred lastnim ljudstvom skriva za besedami prezira”. “Če obstaja ena stvar, ki si je človeštvo ni nikoli dopustilo vzeti, je to človeško dostojanstvo,” je ob tem poudaril Golob. Prav zato je prepričan, da si bodo izborili svobodo.

Hkrati je zavrnil očitke, da so stranka brez programa. Kot je dejal, ponujajo več kot program, zastavili so si vizijo, v kakšni državi želijo živeti do leta 2030, hkrati pa tudi konkretne projekte, ki jih bodo začeli izvajati takoj.

“Pri sestavljanju programa je sodelovala množica strokovnjakov, ki je pripravljena prevzeti odgovornost za spremembe. Ključno je, da slovensko gospodarstvo preobrazimo v moderno zeleno gospodarstvo, ki bo še bolj vpeto v globalne tokove, da bomo lahko ustvarili odprto, socialno in pravično družbo. Začrtana je popolna opustitev fosilnih goriv in usmeritev v obnovljive vire energije. Z vztrajnim investiranjem v zeleno in digitalno politiko lahko dvignemo produktivnost, ki je ključna za solidarno družbo. Ljudje želijo živeti v svobodni in enakopravni državi,” je poudaril Golob in dodal, da je izključevanje starejše generacije iz delovnega življenja po upokojitvi nedopustno.

Ta dvotirnost po njegovih besedah kaže, da se je ob pisanju programa kalila ekipa, ki bo tudi prevzela takojšnjo odgovornost za njegovo izvedbo. “Tukaj smo, da bomo nekaj izboljšali in nikakor ne zaradi lastnih koristi,” obljublja Golob.

Na listi stranke bodo ob Golobu, ki bo se bo za poslanski mandat potegoval v okrajih Ljubljana center in Šiška 1, med drugim kandidirali podpredsednica Urška Klakočar Zupančič v okraju Ljubljana Šiška 3 ter generalni sekretar stranke in nekdanji novogoriški župan Matej Arčon v obeh novogoriških okrajih.

Nepovezana poslanka Janja Sluga bo kandidirala v Celju, nepovezani poslanec Jurij Lep v Rušah, zdravnik Danijel Bešič Loredan pa v Piranu. Slednjemu se, kot je dejal pred začetkom konvencije, v primeru Golobovega mandatarstva obeta tudi mesto zdravstvenega ministra.

Med vidnejšimi obrazi bodo v ljubljanskih okrajih na listi stranke tudi nekdanji rektor ljubljanske univerze Igor Papič, nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel, strokovnjak za jedrsko varnost Miroslav Gregorič, izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, nekdanja poslanka Mirjam Bon Klanjšček, zgodovinar Martin Premk, novinarka Mojca Šetinc Pašek in novinarka in radijska voditeljica Alenka Sivka. Nekdanji boksar Dejan Zavec bo kandidiral v okraju Ptuj 2, nekdanja novinarka in nekdanja poslanka Pozitivne Slovenije Tamara Vonta v Krškem, nekdanji poslanec in aktualni župan Tržiča Borut Sajovic v Tržiču, nekdanji predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Darko Krajnc pa v Pesnici.

IMG_0001 (1)

COMMENTS

Wordpress (0)