Lukašenko pravi, da je “Putin bolj živ kot kdorkoli drug”, “vse nas bo preživel”, ” je v vrhunski formi”, “nikoli ni bil bolj pri zdravi pameti”, ” prehladil se bo le na naših pogrebih …” – TOPNEWS.si

Lukašenko pravi, da je “Putin bolj živ kot kdorkoli drug”, “vse nas bo preživel”, ” je v vrhunski formi”, “nikoli ni bil bolj pri zdravi pameti”, ” prehladil se bo le na naših pogrebih …”

Lukašenko pravi, da je “Putin bolj živ kot kdorkoli drug”, “vse nas bo preživel”, ” je v vrhunski formi”, “nikoli ni bil bolj pri zdravi pameti”, ” prehladil se bo le na naših pogrebih …”

Čeprav se že nekaj časa širijo razne teorije o domnevno slabem zdravstvenem stanju ruskega predsednika Vladimirja Putina, kar je bil očitno tudi predmet pogovora v intervju z Aleksandrom Lukašenkom, ki je dejal: “Putin bolj živ kot kdorkoli drug”, “vse nas bo preživel”, “jev vrhunski formi”, “nikoli ni bil bolj pri zdravi pameti”, “prehladil se bo le na naših pogrebih…”

Ruski predsednik Vladimir Putin je zdrav in “v najboljši formi do zdaj”, je v intervjuju za japonsko televizijo TBS dejal njegov tesni zaveznik beloruski predsednik Aleksander Lukašenko. “Z njim sva se srečala ne le kot voditelja držav, ampak v prijateljskih odnosih,” je Lukašenko povedal za TBS. “Popolnoma sem seznanjen z vsemi podrobnostmi, kolikor je mogoče, državnimi in osebnimi,” je dodal.

Rusija je 24. februarja začela tudi invazijo na Ukrajino. Zahodni voditelji so namigovali, da je Putin naredil drago napako, ko je začel invazijo na Ukrajino, med katero so ruske sile utrpele velike izgube, napredek pa je bil po prvih nekaj dneh večinoma ustavljen.

Britanski premier Boris Johnson je menil, da je Putin “iracionalen”, nizozemski premier Mark Rutte pa ga je označil za “popolnoma paranoičnega”. Lukašenko zavrača tezo, da Putinove (69) sposobnosti niso na vrhuncu.

“Zahod in vi bi morali te neumnosti, to fikcijo odstraniti iz svojih glav,” je dejal Lukašenko japonskemu novinarju.

“Putin je popolnoma fit, v najboljši formi do zdaj … Je popolnoma zdrava, trezna oseba, fizično zdrav – je športnik,” je dejal Lukašenko.

»Kot tukaj pravijo – na vseh naših pogrebih se bodo prehladili,« je dodal. Lukašenko je izrazil tudi obžalovanje zaradi razpada Sovjetske zveze leta 1991, kot je Putin večkrat povedal.

“Razpad Sovjetske zveze je tragedija,” je dejal Lukašenko.

“Če bi Sovjetska zveza preživela do danes, bi se izognili različnim konfliktom v svetu,” je dodal. Lukašenko je dejal, da je bil v času Sovjetske zveze svet  bipolaren in da je bilo ravnovesje. “Zdaj je razlog za to, kar se dogaja v svetu, unipolarnost – monopolizacija našega planeta s strani ZDA,” je dejal.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1505155408838729729

Po poročanju medijev  je Putin  uporabil je svoje najnovejše orožje “Kinzhal”, ki nima primerjave  na svetu. Gre  za raketni sistem, kar v prevodu pomeni “Bodalo”, je hiperzvočna aerobalistična raketa. Po poročanju medijev  je uničil veliko podzemno skladišče streliva v regiji Ivano-Frankivsk. Rusija je v petek, kot so danes sporočili v Moskvi, v Ukrajini prvič uporabila hipersonične rakete. Z njimi naj bi uničili podzemno skladišče orožja in raket na območju Ivano-Frankivska na zahodu Ukrajine.

Hipersonične rakete spadajo med novo orožje, ki ga razvija Rusija, predsednik Vladimir Putin pa jih je ob predstavitvi označil za nepremagljive.

https://twitter.com/ivan_8848/status/1505116891681103875

Putin je “nova vrsta carja, enakopraven avtokrat in operativec. Toda leta 2000 je bil Vladimir Putin novi predsednik, ki je hvalil demokratičen prenos oblasti. V nekaj letih bi spremenil ruske zakone, da bi obdržal oblast zase,” pa piše PBS NewsHour.

COMMENTS

Wordpress (0)