“Kako prepoznati putinistično propagando” – Potem, ko je Libertarec Tomaž Štih Sovi naročil naj začne spremljati putiniste v stilu:”zaustaviti jih je treba, dokler jih je malo in so šibki,” je sedaj izdal navodila “kako prepoznati putinistično propagando” – TOPNEWS.si

“Kako prepoznati putinistično propagando” – Potem, ko je Libertarec Tomaž Štih Sovi naročil naj začne spremljati putiniste v stilu:”zaustaviti jih je treba, dokler jih je malo in so šibki,” je sedaj izdal navodila “kako prepoznati putinistično propagando”

“Kako prepoznati putinistično propagando” – Potem, ko je Libertarec Tomaž Štih Sovi naročil naj začne spremljati putiniste v stilu:”zaustaviti jih je treba, dokler jih je malo in so šibki,” je sedaj izdal navodila “kako prepoznati putinistično propagando”

Potem, ko je Libertarec Tomaž Štih na začetku ruske invazije na Ukrajino na Twitterju dodelil nalogo Sovi naj začne spremljati putinizem v stilu “zaustaviti jih je treba, dokler jih je malo in so šibki v državi” je sedaj dopolnil svoj zapis z navodili kako prepoznati putinistično propagando.

Tomaž Štih je putinistično propagando prepoznal v zapisu Kaje Jakopič nekdanje urednice MMC v članku “Bataljon Azov: Od neonacistične milice do odreda ukrajinske vojske Trdnjava Azovega bataljona je oblegani Mariupolj”

Da v nadaljevanju ne bi prihajalo več do nesporazumov je Tomaž Štih na Twitterju objavil navodila “kako prepoznati putinistično propagando” in zraven dodal še “seznam tem, ki koristijo agresorju”.

 

https://twitter.com/maike809588/status/1504678275901181962

https://twitter.com/morphonios/status/1504429005285568512

Vendar se Tomaž Štih ne da.  Njegov zapis na Twitterju je  nedvoumen, in da ne bo več prihajalo do “nesporazumov” in ko bodo novinarji  v dvomu lahko preberejo  njegov navodila  “kako prepoznati putinistično propagando” .

Tule je seznam tem, ki koristijo agresorju:

1. Teme, ki skušajo vojno prikazati kot posledico dejanj žrtve ali zarote (npr. ZDA) in ne Rusije.
2. Teme, ki krepijo putinov narativ (nacisti v Ukrajini)

3. Teme, ki skušajo ukrajinski odpor pokazati kot brezupen.

4. Teme, ki skušajo umazati mednarodno pomoč Ukrajini.

5. Teme, ki povezujejo teorije zarot (Covid je bil zarota, vojna je zarota).

6. Teme, ki poveličujejo rusko moč ali vojaške uspehe.

7. Teme, ki izenačujejo žrtev in agresorja, npr. namesto agresije govorijo o konfliktu, o tem, da “sta si državi že dolgo v laseh”, itn

8. Namerno strašenje zahodne javnosti (jedrska vojna če pomagamo)

9. Teme, ki črnijo begunce iz Ukrajine, ki črnijo predsednika Zelenskyja, ki  namerno ustvarjajo nestrpnost do Ukrajine, ki da nekaj zlorablja

10.zgodovinske teme, ki izpostavljajo trpljenje Rusije v povezavi z Nemci, Ukrajinci, Američani.

11. Lažni zemljevidi.

12. Iskanje “vojnih hujskačev” na zahodu ali doma med onimi, ki podpirajo pomoč žrtvi

13. Poskusi netenja prepirov in nesoglasij med zavezniki

Vojna je. V letu 2022 se je nekdo odločil napasti s tisoči tankov in pobiti tisoče civilistov. Laž je najmanj, na kar je pripravljen…,” zaključuje svoj zapis na Twitterju Tomaž Štih

https://twitter.com/BlogSlovenija/status/1504593033098153987

 

COMMENTS

Wordpress (0)