(V ŽIVO) Svet DeSUS-a potrdil kandidatno listo za nastop na letošnjih volitvah – Ljubo Jasnič zagotavlja, da gre za “67 kandidatov, ki nimajo nobenih nahrbtnikov” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Svet DeSUS-a potrdil kandidatno listo za nastop na letošnjih volitvah – Ljubo Jasnič zagotavlja, da gre za “67 kandidatov, ki nimajo nobenih nahrbtnikov”

(V ŽIVO) Svet DeSUS-a potrdil kandidatno listo za nastop na letošnjih volitvah – Ljubo Jasnič zagotavlja, da gre za “67 kandidatov, ki nimajo nobenih nahrbtnikov”

Svet stranke DeSUS je na današnji seji potrjeval končno listo kandidatov, s katero se bodo podali na aprilske državnozborske volitve. Na dnevnem redu pa bo tudi ocena posameznih volilnih konferenc na terenu, je medije dejal predsednik stranke Ljubo Jasnič. Na volitve se DeSUS sicer podaja samostojno, kandidature bodo vlagali s podpisi volivcev.

Stranka bo na volitvah nastopila s kandidati v vseh volilnih okrajih, kandidatne liste v posameznih volilnih enotah pa bodo predvidoma vložili v prihodnjem tednu.

Posameznih kandidatov Jasnič sicer za zdaj ne razkriva, a poudarja, da na listi nimajo posameznih zvenečih imen, ampak “delovne, poštene in predane ljudi”.

Ob tem še ocenjuje, da je po dogajanju v stranki v zadnjem letu ter propadlem poskusu povezovanja in skupnega nastopa z LIDE pod vodstvom aktualnega predsednika DZ Igorja Zorčiča, uspeh, da se stranka na parlamentarne volitve odpravlja  s 67  kandidati v vseh volilnih okrajih in enotah.

Jasnič tudi zatrjuje, da pri pridobivanju kandidatov in podpisov, s katerimi bodo vložili kandidatne liste, niso imeli težav. Sam hkrati pričakuje, da jim 24. aprila uspe ponoven preboj v parlament, a dodaja, da bo veliko odvisno tudi od tega, kako se bodo predstavili na terenu. “Upam, da bomo znali povedati, zakaj voliti DeSUS in zakaj starejši ljudje potrebujejo svojo stranko v parlamentu,” pravi Jasnič.

COMMENTS

Wordpress (0)