Premierji Poljske, Češke in Slovenije, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala in Janez Janša danes v Kijev k Volodimirju Zelenskemu – TOPNEWS.si

Premierji Poljske, Češke in Slovenije, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala in Janez Janša danes v Kijev k Volodimirju Zelenskemu

Premierji Poljske, Češke in Slovenije, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala in Janez Janša danes v Kijev k Volodimirju Zelenskemu

Premierji Poljske, Češke in Slovenije, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala in Janez Janša bodo danes obiskali Kijev, kjer se bodo srečali z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in ukrajinskim premierjem Denisom Šmihalom, je sporočila poljska vlada.

https://twitter.com/vladaRS/status/1503656725030789120

Obisk, ki ga bodo opravili v vlogi predstavnikov Evropskega sveta, so uskladili s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Namen obiska je potrditi nedvoumno podporo celotne Evropske unije suverenosti in neodvisnosti Ukrajine, ob tem pa bodo predstavili tudi širok paket podpore za Ukrajino in ukrajinsko ljudstvo, je poljska vlada zapisala na spletni strani.

 

https://twitter.com/visegrad24/status/1503646196866420736

 

Kijev bodo obiskali kot predstavniki Evropskega sveta, so sporočili iz kabineta slovenskega premierja. “Obisk je organiziran po posvetovanju s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Namen obiska je potrditev nedvoumne podpore celotne Evropske unije suverenosti in neodvisnosti Ukrajine. Cilj obiska je tudi predstavitev širokega paketa podpore Ukrajini in Ukrajincem,” so, tako kot pred tem poljska vlada, sporočili iz Janševega kabineta.

Kot so dodali, je bila mednarodna skupnost seznanjena z obiskom s strani mednarodnih organizacij, med drugim s strani Združenih narodov.

https://twitter.com/PreglArjan/status/1503677284812795909

 

Sicer pa poljski mediji poročajo tudi možnosti, da bi Varšavo obiskal ameriški predsednik Joe Biden. Prihodnji teden naj bi se namreč v Bruslju udeležil izrednega zasedanja članic Nata. A to, kot poroča častnik Večer,  še ni uradno potrjeno. Predvideni datum za izredno zasedanje Nata naj bi bil 23. marec.

 

COMMENTS

Wordpress (0)