(VIDEO) “Moja osebnost bi lahko preprečila konflikt v Ukrajini” – Donald Trump, ki se sooča z vse večjim pritiskom preiskovalcev nemirov na Kapitolu ocenjuje, “da je del težav (za vojno v Ukrajini op.av) v tem, da ameriška vlada pod Bidnom ni imela nikogar, ki bi se lahko pogovoril s Putinom – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Moja osebnost bi lahko preprečila konflikt v Ukrajini” – Donald Trump, ki se sooča z vse večjim pritiskom preiskovalcev nemirov na Kapitolu ocenjuje, “da je del težav (za vojno v Ukrajini op.av) v tem, da ameriška vlada pod Bidnom ni imela nikogar, ki bi se lahko pogovoril s Putinom

(VIDEO) “Moja osebnost bi lahko preprečila konflikt v Ukrajini” – Donald Trump, ki se sooča z vse večjim pritiskom preiskovalcev nemirov na Kapitolu ocenjuje, “da je del težav (za vojno v Ukrajini op.av) v tem, da ameriška vlada pod Bidnom ni imela nikogar, ki bi se lahko pogovoril s Putinom

Medtem pravni strokovnjaki  ZDA v  zadnjih dneh napovedujejo, da se zdi vse bolj verjetno, da bo Trumpa obtožen v povezavi z dogodki 6. januarja lani, ko je  na stotine podpornikov tedanjega predsednika  silovito vdrlo  v Kapitol,  in  ko jih je pozval, naj se “borijo kot pekel”, da bi rešili svojo državo, je Trup svoj  sobotni nastop posvetil Ukrajini

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump v nagovoru privržencem med shodom na regionalnem letališču v Firencah v Južni Karolini Trump  dejal, da bi osebno lahko preprečila konflikt v Ukrajini. Med shodom je nekdanji predsednik trdil, da se Amerike pod Bidenom niso več “bali niti spoštovali”.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump se je med sobotnim shodom ob spopadu Rusije z Ukrajino udaril po Bidenovi administracijo. Trump se je pohvalil, da Rusija ne bi nikoli sodelovala v konfliktu pod njegovim nadzorom.

“Lažne novice so napovedovale, da nas bo “moja osebnost” spravila v vojno … Toda pravzaprav je “moja osebnost” tista, ki nas je obvarovala vojne,” je trdil Trump med shodom v Firencah v Južni Karolini in dodal: “Bil sem edini predsednik v skoraj štirih desetletja, ki Amerike niso spravili v nobene nove konflikte.”

Trump je trdil, da se pod Bidnom ZDA “ni bojijo niti ne spoštujejo” in da “ni bilo obdobja, ko bi z našo državo ravnali tako, kot je zdaj”.

»Druge države nam predavajo in nam govorijo, kaj naj naredimo. Zato vidimo kaos, zlo in prelivanje krvi po vsem svetu,« je predlagal 45. predsednik ZDA.

Trump je protestiral proti “neokonsistom” in “vojnim hujskačem” , ki so “v imenu demokracije … uničili Sirijo, Libijo, Irak in Afganistan”. Povedal je tudi, da medtem ko morajo ZDA “pomagati ustaviti to brutalno invazijo” , morajo tudi “očistiti gnilobo” “propadlega zunanjepolitičnega establišmenta” , da preprečijo, da bi prišlo do tretje svetovne vojne.

“Kljub vsej Bidenovi šibkosti, strahopetnosti in nesposobnosti še vedno obstaja pot, da konča to tragedijo v Ukrajini, ne da bi Američani ujeli v grozljivo in zelo krvavo vojno,” je dejal. “To bi lahko pripeljalo do tretje svetovne vojne … ker če mislite, da se bo Putin ustavil, bo vse slabše in slabše.”

Trump je ocenil, da je del težave v tem, da ameriška vlada pod Bidnom ni imela nikogar, ki bi se lahko pogovarjal  s Putinom. “Imel si nekoga, da bi govoril z njim z mano. Nihče ni bil nikoli bolj strog do Rusije kot jaz,” je trdil in se pohvalil, da Moskva kljub uvedbi sankcij ZDA »ni napadala v času naše administracije« .

Trump je na koncu svetoval Bidenovi administraciji, naj Moskvi postavi ultimat: “Pogajajte se o miru takoj, sicer se soočite z grozljivimi posledicami, vključno s prizadevanjem za trajno odpravo odvisnosti od ruske energije.”

Trump pa je opozoril, da bi moral Biden sprejeti ameriško energetsko industrijo, da bi tako grožnjo naredil verodostojno.

Bidenova administracija je uvedla sankcije proti ruski energetski industriji po konfliktu Rusije z Ukrajino, zaradi česar so se cene nafte v ZDA močno zvišale. Ameriški uradniki so nato poskušali najti alternativno državo za dobavo nafte ZDA – vodili so razprave z Venezuelo in neuspešno poskušali organizirati telefonske klice s savdskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom in šejkom Mohamedom bin Zayedom Al Nahjanom iz ZAE.

Venezuelski minister za zunanje zadeve Felix Plasencia je v soboto dejal, da je Caracas pripravljen ponovno prodati nafto ZDA, hkrati pa ostati “zvest” Moskvi.

 

COMMENTS

Wordpress (0)