Orban: “Sankcije EU proti Moskvi ne vključujejo prepovedi uvoza ruske nafte in plina…v nasprotnem primeru bi bilo več škode za članice EU kot za Rusijo” – TOPNEWS.si

Orban: “Sankcije EU proti Moskvi ne vključujejo prepovedi uvoza ruske nafte in plina…v nasprotnem primeru bi bilo več škode za članice EU kot za Rusijo”

Orban: “Sankcije EU proti Moskvi ne vključujejo prepovedi uvoza ruske nafte in plina…v nasprotnem primeru bi bilo več škode za članice EU kot za Rusijo”

Madžarski premier Viktor Orban je danes dejal, da sankcije, ki jih je Evropska unija uvedla proti Rusiji, ne bodo vključevale prepovedi uvoza ruske nafte in plina.Orban je po vrhu voditeljev EU v Franciji dejal, da je možno, da bo vojna v Ukrajini trajala, a da je “najpomembnejše vprašanje” rešeno na način, ki ustreza Budimpešti.

“Sankcij v zvezi z nafto in plinom ne bo, kar pomeni, da je oskrba Madžarske z energijo v prihodnjem obdobju zagotovljena,” je dejal Orban. Orbán, ki ga mnogi menijo za najbližjega zaveznika Kremlja v EU, je podprl sankcije Unije proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino, sosedo Madžarske.

Vendar je Orban ostal odločen in je vztrajal, da se energetski sektor izvzame iz sankcij, pri čemer je trdil, da bi v nasprotnem primeru več škode za članice EU kot za Rusijo. Orbanova vlada je lani podaljšala pogodbo z ruskim državnim podjetjem Gazprom za dobavo zemeljskega plina za 15 let in z Moskvo sklenila pogodbo o financiranju 12 milijard evrov vredne širitve edine jedrske elektrarne na Madžarskem.

 

COMMENTS

Wordpress (0)