(VIDEO) Poglejte kako se je novinar sprl s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem, ki pravi, da je napoved širjenja Nata na Ukrajino napad  -“figurativni napad” na Rusijo in dodaja: “Dokler bom predsednik Hrvaške, bom proti širitvi Nata, kamorkoli” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Poglejte kako se je novinar sprl s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem, ki pravi, da je napoved širjenja Nata na Ukrajino napad  -“figurativni napad” na Rusijo in dodaja: “Dokler bom predsednik Hrvaške, bom proti širitvi Nata, kamorkoli”

(VIDEO) Poglejte kako se je novinar sprl s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem, ki pravi, da je napoved širjenja Nata na Ukrajino napad  -“figurativni napad” na Rusijo in dodaja: “Dokler bom predsednik Hrvaške, bom proti širitvi Nata, kamorkoli”

Na očitek novinarja, da s  svojimi stališči  opravičuje rusko agresijo na Ukrajino in da brani ruske interese, je Milanović dejal: “Torej po vašem bi se Nato moral širit na Ukrajino? Ok, srečno s tem”.

“Jaz mislim, da se ne sme in da tisti, ki to zagovarja dela proti varnostnim interesom hrvaškega naroda in hrvaške države. Ker ne pozabite, mi smo v Natu, torej nas to obvezuje. Jutri bo nekdo prišel z odločitvijo vi greste tja in tja. To se, da preprečiti in državam morate dati garancijo. Ne primerjajte me s Putinom, to so zelo poceni in pritlehne “fore”.

Putin je Putin, Hitler je Hitler, München je München, te stvari nimajo zveze. Putin je star človek, jutri bo odšel. Rusija ne bo šla, ista država, ista tradicija, ista zgodovina, isti strahovi,  iste  nevroze zaradi Zahoda, kot pred 100 – imi leti. To je vse isto. Glede na to, da s temi štosi, da je Hrvaško potrebno vrniti v devetdeseta leta, kdo je to rekel, da je Latvijo potrebno vrniti tja. Tu smo, kjer smo, to so naši zavezniki. Ampak v nekem trenutku je potrebno reči dovolj je. Kje je konce Nata, se je vprašal Milanović in novinarja soočil z dejstvom, da bo  s širitvijo Nata tudi sam prevzel odgovornost. “A ste pripravljeni na to, boste svojega otroka poslali v Ukrajino, boste to naredili”.
Novinar mu je oporekal, da tega nihče ne zahteva.
“Zaboga, kako veste, da jutri tega ne bo nekdo zahteval. Ko prevzamete odgovornost ni poti nazaj. Ko vzamete kredit se ne morete več jokati zakaj ste ga vzeli. Poslušajte kaj govorite. To so zelo nevarne zadeve. Torej Nato je prišel dovolj na Vzhod. Dovolj je. Celo življenje to delam. Vso prekleto življenje. In nekateri ljudje to vedo in dovolj je.
Poveljnik nemške mornarice je pred dvema tednoma odstopil, ker je to povedal. Nemške mornarice, ki je na nekem  zboru dejal, da je potrebno pokazat več spoštovanja. To so stvari, ki jih jaz govorim. To so popolnoma jasne resnice”.

Jutri boste heroj v moskovskem tisku, bili ste že prejšnjikrat,  je Milanoviću zabrusil novinar: “Jaz z Moskvo nimam nobenih kontaktov, to kar govorim, govorim zdravorazumsko, imam izkušnje in kot hrvaški predsednik ne litovski in ne ameriški, ne iz Downing streeta, hrvaški predsednik… Ne moremo biti globalni heroji in umreti”.

Novinar je nato dejal, da se Nato vsaj še 10 let ne bi širil na Ukrajino. “V Nato se gre po političnih kriterijih, dovolj je, gremo naprej, ” je zaključil Milanović v posnetku , ki ga lahko pogledate spodaj.


COMMENTS

Wordpress (0)