Šesti dan ruske invazije – Ukrajinskemu glavnemu mestu Kijev se približuje 64 kilometrov dolg konvoj ruskih vojaških vozil – TOPNEWS.si

Šesti dan ruske invazije – Ukrajinskemu glavnemu mestu Kijev se približuje 64 kilometrov dolg konvoj ruskih vojaških vozil

Šesti dan ruske invazije – Ukrajinskemu glavnemu mestu Kijev se približuje 64 kilometrov dolg konvoj ruskih vojaških vozil

Po zadnjih informacijah se proti prestolnici Kijevu vije dolga kolona ruskih tankov. Vesoljsko tehnološko podjetje Maxar Technology je z opazovanjem satelitskih posnetkov dejalo, da so navedbe, da je konvoj ruskih tankov in oklepnikov dolg približno 27 kilometrov napačne, saj je še daljši.

Ukrajinskemu glavnemu mestu Kijev se približuje 64 kilometrov dolgega konvoja ruskih vojaških vozil, ki prikazuje satelitske posnetke ameriškega podjetja. Nadaljujejo se pogovori za rešitev krize. Konvoj sega od letališča Antonov, ki je 25 kilometrov oddaljeno od središča Kijeva, do kraja Pribirsk na severu. Kot je videti na posnetkih, so nekatera vojaška vozila v konvoju precej oddaljena drugo od drugega, medtem ko so na nekaterih delih vozila zelo blizu ali vzporedno. Ob poti konvoja pa je opaziti goreče hiše. Posnetki ameriške družbe kažejo tudi novo kopičenje ruskih sil – helikopterjev in kopenskih vozil – v Belorusiji okoli 30 kilometrov od meje z Ukrajino.

Ukrajinci se bojijo, da je to “zadnji varni dan v Kijevu”, saj je ruski vojaški konvoj vse bližje Kijevu. Zato je že zgodaj zjutraj več tisoč Ukrajincev na železniški postaji čakalo na vozovnice, da se odpravijo v varnejše mesto.

Medtem pa ukrajinska vojska poroča, da ruske sile še naprej napadajo Kijev. “Razmere okoli Kijeva ostajajo napete,” je na Facebooku opozoril generalštab oboroženih sil Ukrajine. “Kljub temu, da sovražnik izgublja svoj ofenzivni potencial, še naprej cilja na vojaške in civilne objekte,” so zapisali. V objavi so še zapisali, da se Rusija “načrtuje pridružiti visoko usposobljenim vojaškim enotam Republike Belorusije” in tudi uporabljati beloruski zračni prostor za svoj vojaški zračni promet.

https://twitter.com/L_ThinkTank/status/1498467155028975616

Analitiki ocenjujejo, da Rusija spreminja taktiko in čaka okrepitve, ker je naletela na veliko večji odpor v Ukrajini, kot je predvidevala.

COMMENTS

Wordpress (0)