Biden komentiral strahove pred jedrsko vojno – TOPNEWS.si

Biden komentiral strahove pred jedrsko vojno

Biden komentiral strahove pred jedrsko vojno

Ameriški predsednik pravi, da Američani ne bi smeli skrbeti za potencialno katastrofalen konflikt z Rusijo med napetostmi v Ukrajini

Predsednik Joe Biden se je znebil bojazni, da bodo napetosti med Washingtonom in Moskvo zaradi ukrajinske krize prerasle v jedrsko vojno, in zanikal, da bi imeli Američani kakršen koli razlog za zaskrbljenost zaradi tveganja takšnega konflikta.

Na novinarsko vprašanje, ali bi Američani morali biti zaskrbljeni zaradi jedrske vojne, je Biden kratko odgovoril: “Ne.” Vprašanje se je pojavilo spontano, ko sta se Biden in prva dama Jill Biden v ponedeljek sprehajala ob skupini novinarjev med dogodkom Meseca črne zgodovine v Beli hiši.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v nedeljo prestavil odvračilne sile svoje države – vključno z jedrskim orožjem – v najvišjo pripravljenost. Moskva je dejala, da je bila ta poteza vsaj delno narejena kot odgovor na komentarje britanske zunanje ministrice Liz Truss, ki je za Sky News povedala, da bodo druge države v vzhodni Evropi ogrožene, če ne bodo ustavili Putina v Ukrajini, kar bo vodilo v konflikt z Natom.

 

COMMENTS

Wordpress (0)