Bernie Sanders in Alexandria Ocasio-Cortez krivita ameriški imperializem za rusko invazijo na Ukrajino – TOPNEWS.si

Bernie Sanders in Alexandria Ocasio-Cortez krivita ameriški imperializem za rusko invazijo na Ukrajino

Bernie Sanders in Alexandria Ocasio-Cortez krivita ameriški imperializem za rusko invazijo na Ukrajino

Demokratični socialisti Amerike so okrivili “imperialistično širitev” ZDA in Nata za pomoč pri sprožitvi ruske invazije na Ukrajino, kar je izzvalo kritike lokalnih političnih voditeljev.

“DSA ponovno potrjuje naš poziv ZDA, naj se umaknejo iz Nata in končajo imperialistični ekspanzionizem, ki je postavil temelje za ta konflikt,” so zapisali v izjavi DSA.

»Medtem ko so neuspehi neoliberalne ureditve jasni vsem, vladajoči razred poskuša zgraditi nov svet z distopično tranzicijo, ki temelji na militarizmu, imperializmu in vojni. Socialisti so dolžni zgraditi alternativo.”

Socialistična skupina je nadaljevala, da “s tem napadom prihaja v poštev velik del naslednjih desetih let” in zaključila z besedami: “ni vojne, ampak razredna vojna.”

Med člani DSA, ki so izvoljeni za voditelje, sta predstavnica Alexandria Ocasio-Cortez (D Bronx/Queens) in senator iz Vermonta Bernie Sanders.

Nekdanji demokratski kongresnik Staten Islanda in vojaški veterinar Max Rose je v tvitu dejal: »Globoko sem zaskrbljen zaradi izjave DSA, ki poziva ZDA, naj enostransko zapustijo Nato sredi ruske agresije na evropski celini, ki je od 2. svetovne vojne še nismo videli.

“Zdaj je čas, da podvojimo naša zavezništva, zlasti Nato, da Ukrajini pošljemo gospodarsko in vojaško pomoč ter celovito kaznujemo Rusijo s sankcijami brez primere,” je dodal.

COMMENTS

Wordpress (0)