(VIDEO) Med Ukrajino in Rusijo poleg prave poteka tudi intenzivna propagandna vojna – Grozljivi posnetki ruskih poročevalcev iz Luganska in Donecka – Na družbenih omrežjih dvomi v avtentičnost posnetkov in očitki, da so zrežirani – TOPNEWS.si

(VIDEO) Med Ukrajino in Rusijo poleg prave poteka tudi intenzivna propagandna vojna – Grozljivi posnetki ruskih poročevalcev iz Luganska in Donecka – Na družbenih omrežjih dvomi v avtentičnost posnetkov in očitki, da so zrežirani

(VIDEO) Med Ukrajino in Rusijo poleg prave poteka tudi intenzivna propagandna vojna – Grozljivi posnetki ruskih poročevalcev iz Luganska in Donecka – Na družbenih omrežjih dvomi v avtentičnost posnetkov in očitki, da so zrežirani

Ruska vojska na vzhodu Ukrajine izvaja intenzivne napade na tamkajšnje kraje in letalska oporišča, je sporočil generalštab ukrajinske vojske Generalštab ukrajinske vojske je navedel, da ruska vojska izvaja intenzivne napade na vzhodu države, tudi na letalska oporišča v več krajih, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Dodali so, da so sestreli pet ruskih letal in helikopter. Ukrajinska obmejna straža pa je sporočila, da rusko topništvo in kopenske sile izvajajo invazijo na severnih in južnih mejah. Zapisali so, da beloruske sile podpirajo rusko vojsko.

“Napadi na mejne enote in nadzorne točke izvajajo s topništvom, težko opremo in lahkim orožjem,” je zapisala obmejna straža. “Zaznati je tudi delo sovražnikovih sabotažnih in izvidniških skupin,” so pojasnili.

K temu jih je že pred tem pozval ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je razglasil vojno stanje po vsej Ukrajini. Zelenski je medtem govoril že z voditelji ZDA, Evropske unije, Velike Britanije, Nemčije in Poljske. “Gradimo koalicijo proti Putinu,” je zapisal na Twitterju. “Takojšnje sankcije, obrambna in finančna podpora Ukrajini! Treba je zapreti zračni prostor! Svet mora Rusijo prisiliti v mir,” je zapisal na Twitterju po pogovorih.

Ruska TV pa je  objavila več zgodb tudi z  domnevnim obstreljevanjem novinarjev s strani Ukrajine.  Kako prepričljivo se vam zdi, presodite sami, je na Twvitterju zapisal Janis Kluge.  Sicer pa velja , da  je v vsaki vojni prva žrtev resnica.

https://twitter.com/CurtisHouck/status/1495846317125513225

Ena od zgodb je povezana tudi z avtomobilom civilistov, ki so umrli na avtocesti. V zgorelem avtomobilu je tudi videti človeška trupla. Ruski mediji za smrt civilistov obtožujejo ukrajinsko stran in dokazujejo, da ukrajinska vojska pobija civiliste.

V komentarjih na družbenih omrežjih pa je mogoče slediti nasprotno zgodbo po kateri naj bi “separatisti, ki jih podpira Rusija, v Ukrajini uprizarjajo dogodke, ki prikazujejo napade na civiliste, in so morda celo uporabljali človeške trupe, da bi bili videti bolj prepričljivi”

COMMENTS

Wordpress (0)