Snežič z jumbo plakati nad Miho Kordiša – Tanja Fajon pojasnila plakatno akcijo Brez obljub – TOPNEWS.si

Snežič z jumbo plakati nad Miho Kordiša – Tanja Fajon pojasnila plakatno akcijo Brez obljub

Snežič z jumbo plakati nad Miho Kordiša – Tanja Fajon pojasnila plakatno akcijo Brez obljub

Voznike, ki so včeraj popoldne izognili gneči na avtocesti proti Štajerski in zavili nazaj na avtocesto pri Lukovici je presenetil veliko jumbo plakat, ki je bil do sedaj “rezerviran” v glavnem za sporočila vladajočega SDS-a in Konkretno Zdravka Počivalška. Na velikem plakatu je stara fotografija  poslanca Levice Miha Kordiš, ki je utrujen  “počiva” na eni od mladostnih zabav in ku mu je nekdo podtaknil še banano pripisom: “Si Slovenija to zasluži? KUL poslance.”

Naročnik kampanje je Rok Snežič, ki je ki je že na zaslišanja preiskovalne komisije državnega zbora konec januarja prišel z majico in masko s Kordiševo podobo. Kampanjo proti poslancu Levice Mihi Kordišu z banano v roki pa je pred volitvami začel kar na jumbo plakatih. Gre za negativno kampanjo, ki je sicer značilna za ameriške volitve,  politični konkurenti naročajo oglase, ki naj bi diskreditirale ali osmešile  protikandidate.

“To sem naredil zato, da bi opozoril volivce, kaj se bo zgodilo, če volijo KUL. V takšnem primeru bodo imeli za ministra Luko Mesca in mrtvo pijanega in zadetega Miho Kordiša. KUL je namreč podpisal koalicijsko pogodbo, v kateri je zapisano, da Levica dobi dve ministrski mesti,”  je za portal N1 pojasnil Snežič. Od kje mu informacija, da bo Levica za ministra izbrala prav Miho Kordiša, ni povedal. Je pa dodal, da si Slovenija Kordiša in Mesca za ministra nikakor ne zasluži. “Tudi če bodo ljudje volili SD ali SAB, bodo imeli Kordiša in Mesca za ministra,” je še posvaril volilce in volilke KUL.

“Novica o obcestnih panojih me je ujela danes, še preden sem čisto do konca razdelil banana majice (še prgišče!). Zanimivo bi bilo ugotoviti, odkod si lahko človek v stečaju, brez osebnega premoženja, privošči plakatna mesta po vsej državi. Finančna uprava RS, Slovenska policija?,” je na Facebooku v odzivu zapisal Miha Kordiš.

Socialni demokrati, ki so v plakatno kampanjo krenili z provokativnim zapisom” Brez obljub” na rdeči podlagi, kar je na družbenih omrežjih  bilo deležno različnih komentarjev.

Če so rdeči plakati »Brez obljub« v zadnjih dveh tednih pritegnili vašo pozornost, smo dosegli namen. V njih ste prepoznali dejstvo, da je v politiki obljub dovolj, da štejejo samo še dejanja. Opozorili smo na vrsto izzivov, ki so pred Slovenijo. Naslednjo vlado čakajo zahtevne naloge. Potrebovala bo izvedljiv načrt in sposobno ekipo.

Socialni demokrati imamo oboje: Ekipo z načrtom.V soboto bomo po večmesečni in vključujoči razpravi sprejeli naš volilni program. Naš načrt velikih sprememb. 240-stranski načrt in odgovorno delo za njegovo uresničevanje sta naša odgovora za drugačno družbo in državo. Vabim vas na Programsko konferenco SD v soboto, 26. februarja, ob 10. uri v Kino Šiška v Ljubljani.

COMMENTS

Wordpress (0)