(VIDEO) Intervju z Urško Klakočar Zupančič – Kdo je “skrivnostna blondinka”, nekdanja sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani, ki se je zaradi kritike Janeza Janše znašla v disciplinskem postopku, zapustila sodstvo, postala podpredsednica stranke Roberta Goloba in bo, v primeru zmage Gibanja Svoboda, zelo verjetno bodoča ministrica za pravosodje? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Intervju z Urško Klakočar Zupančič – Kdo je “skrivnostna blondinka”, nekdanja sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani, ki se je zaradi kritike Janeza Janše znašla v disciplinskem postopku, zapustila sodstvo, postala podpredsednica stranke Roberta Goloba in bo, v primeru zmage Gibanja Svoboda, zelo verjetno bodoča ministrica za pravosodje?

(VIDEO) Intervju z Urško Klakočar Zupančič – Kdo je “skrivnostna blondinka”, nekdanja sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani, ki se je zaradi kritike Janeza Janše znašla v disciplinskem postopku, zapustila sodstvo, postala podpredsednica stranke Roberta Goloba in bo, v primeru zmage Gibanja Svoboda, zelo verjetno bodoča ministrica za pravosodje?

Življenjska zgodba pravnice, nekdanje sodnice in magistrice zgodovine prava Urške Klakočar Zupančič je filmska. Morda še najbližje filmu “Blondinka z Harvarda”, ki se vrti okoli vprašanja koliko blondink je potrebnih, da bi spremenili harvardsko šolo prava. V intervju za Top TV in Topnews.si smo jo med drugim vprašali koliko žensk je potrebnih, da bi spremenile slovensko politiko.

Urška Klakočar Zupančič, ki ima v nosu majhen, komaj opazen pirsing in po telesu več tatujev,  se je tako rekoč čez noč znašla v vrtincu slovenske politike. Sama se je odpovedala trajnemu mandatu sodnice na Okrajnem sodišču v Ljubljani in januarja letos postala podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba.

Zase pravi, da je čisto navadna oseba, ki pa vedno hodi malo po robu in poskuša premakniti meje. “Rob pa je, da bi stvari vedno naredila boljše, ker jih lahko narediš še boljše”. “Sem trmasta takrat, ko moram biti trmasta. Tudi popuščam, ker nihče ni toliko samovšečen, da bi mislil, da ima vedno prav”. Na vprašanje ali zanjo velja, da bi šla z glavo skozi zid pravi, “da je to odvisno od tega koliko trd je zid”. Svoje življenje si predstavlja kot “roller coaster” tobogan.

Najbolj jo moti to, da trenutna oblast vnaša v slovensko družbo “sovraštvo, jezo in razkol”, kar je napisala tudi na svojem zasebnem profilu na Facebooku. “Upam, da bo doba janšizma nekoč samo še bridek spomin, do takrat pa pazite nase,” sporočila svojim prijateljem . V zapisih je Janšo označila za “velikega diktatorja” in dodala, da je virus pri nas dal polet “zafrustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo”.  Odvzeto ji je bilo vodenje oddelka za etažno lastnino na ljubljanskem okrajnem sodišču. Predsednica sodišča pa je zoper njo vložila tudi pobudo za začetek disciplinskega postopka, ki jo je kot sodnico oprostilo. Njen  primer je bil povod za pripravo smernic, ki določajo okvire vedenja sodnikov na družbenih omrežjih. V njih lahko preberemo navodilo, da morajo sodniki paziti pri izviri prijateljev.

Zapis je bil zasebne narave na zaprtem Facebook profilu, a je njena facebook “prijateljica” zlorabila njeno zaupanje in zapisi so prišli do državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka, ki je nanje opozoril širšo javnost ter zahteval odziv Sodnega sveta in predsednika vrhovnega sodišča.  Vinko Gorenak, ki ga je zaradi objave zapisa na njegovem osebnem blogu z naslovom: “Neodvisna sodnica ali leva politična aktivistka – primer Urške Klakočar Zupančič” tožila, je hitro spoznal, da z nekdanjo sodnico ni heca in se sodno poravnal.

V politiko jo je povabil Robert Golob. “Gospod Golob je mene kontaktiral preko Messengerja, ker je seveda vedel, da imam Facebook stran in tako sva prišla v stik”. V intervju smo Urško Klakočar Zupančič vprašali tudi ali bo v primeru,  če bo stranka Roberta Goloba Gibanje Svoboda zmagala na volitvah, prevzela resor ministrstva za pravosodje.

“Zelo me motijo krivice, zelo me moti nespoštljiv odnos, mislim, da sem kar potrpežljiv človek, ko pa enkrat pride do plafona pa ta potrpežljivost, kar takoj izgine. Takrat pa sprejmem neko odločitev, zelo hitro,” pravi Urška Klakočar Zupančič.

“Državljani si zaslužimo oblast, ki bo do nas spoštljiva, ki nas bo poslušala in  ki bo delala v našo največjo korist. Zaslužimo si zdravo čisto okolje, zaslužimo si, da smo srečni. Predvsem pri zadnjih dveh  pa to ni odvisno samo od oblasti, ampak tudi od nas samih kakršni smo zato bi bila pa naša dolžnost, da poskrbimo za čim višje stanje zavesti, da bomo res lahko živeli kot si zaslužimo,” je svojo politično in osebno agendo strnila Urška Klakočar Zupančič.

COMMENTS

Wordpress (0)