Trump pohvalil Putinovo potezo kot ‘genialno’ – “On je zelo pameten… to je najmočnejša mirovna sila, kar sem jih kdaj videl” – TOPNEWS.si

Trump pohvalil Putinovo potezo kot ‘genialno’ – “On je zelo pameten… to je najmočnejša mirovna sila, kar sem jih kdaj videl”

Trump pohvalil Putinovo potezo kot ‘genialno’ – “On je zelo pameten… to je najmočnejša mirovna sila, kar sem jih kdaj videl”

Nekdanji predsednik Donald Trump je v torek dejal, da je ruski predsednik Vladimir Putin sprejel “genialno” odločitev, ko je priznal dve “prokremeljski” odcepljeni “državi” v vzhodni Ukrajini in ukazal ruskim vojakom čez mejo na tako imenovano “mirovno misijo”, medtem ko je skritiziral Bidnov odziv na krizo.

“To je najmočnejša mirovna sila, kar sem jih kdaj videl,” je dejal Trump. “Bilo je več vojaških tankov, kot sem jih kdaj videl. V redu bodo ohranili mir.”

Trump je to potezo pohvalil v intervjuju za konservativni radijski program The Clay Travis and Buck Sexton Show in Putina označil za “moža, ki je zelo pameten”.

Nekdanji predsednik je zatrdil, da Putin nikoli ne bi pomislil na invazijo, če bi bil predsednik on. Obtožil je predsednika Bidna, da je ostal “brez odziva”, čeprav Trump ni navedel, kakšne sankcije bi po njegovem mnenju morala prejeti Rusija.

Trump je v izjavi v torek zjutraj poudaril, da je Rusija “postala zelo bogata v času Bidnove administracije zaradi naraščajoče cene nafte, in zdi se, da je Bidnova administracija kriva za skok, navkljub svetovnim težavam s ponudbo in povpraševanjem.”

Trump pred torkom ni izdal izjave o Ukrajini vse od 24. januarja, ko je poslal sporočilo z dvema stavkoma: “Kar se dogaja z Rusijo in Ukrajino, se ne bi nikoli zgodilo pod Trumpovo administracijo. Niti možnosti!”

Spomnimo, da so Trumpa med njegovim predsedovanjem pogosto kritizirali celo člani njegove lastne stranke, češ, da ima “preveč” prijeten odnos s Putinom in drugimi avtokratskimi voditelji.

COMMENTS

Wordpress (0)