(VIDEO) Po Ljubljani protesti v podporo Rusiji pred ukrajinskim veleposlaništvom v Zagrebu in na Dunaju – TOPNEWS.si

(VIDEO) Po Ljubljani protesti v podporo Rusiji pred ukrajinskim veleposlaništvom v Zagrebu in na Dunaju

(VIDEO) Po Ljubljani protesti v podporo Rusiji pred ukrajinskim veleposlaništvom v Zagrebu in na Dunaju

Manjša skupina ljudi se je danes zbrala pred ukrajinskim veleposlaništvom v Zagrebu in na Dunaju. Skupina, ki se je  poimenovala “Protifašisti Zagreba,” je pred ukrajinskim veleposlaništvom v Zagrebu  nosila transparente na katerih je med pisalo: “Ukrajina ustavi vojsko. Ukrajina nacistom ni mesta v Evropi, Zakaj Volodimir Zelenski izziva Rusijo, Polovica prebivalcev v Ukrajini govori ruski jezik, Prepovedali ste ga”. Ukrajince so zmerjali z nacisti ter jih obtoževali, da se proti  borijo z ruskimi ukradenimi avioni. “Ukrajina lopovom in beračem ni mesta v Evropi on EU”.

Pred ukrajinskim veleposlaništvom na Dunaju pa je protestirala skupina povezana s komunistično stranko Avstrije. Kot je povedala govornica “bratskemu narodu Ukrajine” sporočajo: “Z veliko zaskrbljenostjo spremljamo potek dogodkov v vaši domovini, ko po ulicah mest gledamo mlade ljudi, oblečene v nacistične uniforme s slikami vojnih zločincev druge svetovne vojne in takratnega ukrajinskega nacističnega vodje Stepana Bandere.

Spreleti nas srh, ko ti mladi ljudje pozivajo na vojno in širijo novodobno nacifašistično mržnjo med dvema bratskima narodoma ter pihajo v žerjavico širjenja nestrpnosti, sovraštva, nasilja in vojne!

Kot srednjeevropski mali narod, ki je med drugo svetovno vojno bil okupiran s strani Nemčije, Italije in Madžarske in plačal visok krvni davek, smo mislili, da so časi sovraštva, vojn in nacifašizma le še zgodovina. Vsak dan beremo v časopisih, poslušamo po televiziji tendenciozne novice, v katerih piše o sovraštvu med slovanskimi narodi in vsak dan spremljamo po raznih svetovnih portalih novice o rožljanju z orožjem in grožnje z vojno. Še nikoli po drugi svetovni vojni ni bila situacija tako resna, kot je sedaj in tako blizu izbruhu vojne. Ukrajinski narod pozivamo, da se politiki, diplomati sestanejo na pogajanjih s politiki naše bratske Rusije. Ne nasedajte politikom zahodnih držav, ki jim je v interesu širjenje sovraštva in smrti posvetu.

Na tem mestu pozivamo NATO in ZDA naj se ne dotikajo držav v Vzhodni Evropi in nas Slovanske narode pustijo pri miru, da se sami dogovarjamo o svoji prihodnosti in življenjski usodi”.

COMMENTS

Wordpress (0)