(VIDEO)”Janez Janša. On je tisti, ki nas združuje, on je tisti, ki nas sili, da se upiramo tej zlorabi oblasti in glavni organizator protestov je Janez Janša. Vsi mi, ne samo Jaša (Jenull), smo pa pobudnice in pobudniki protestov” – Mikrofon je na sinočnjih protestih prevzela Tea Jarc, ker je Jaša Jenull dobil 3778 evrov kazni  – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Janez Janša. On je tisti, ki nas združuje, on je tisti, ki nas sili, da se upiramo tej zlorabi oblasti in glavni organizator protestov je Janez Janša. Vsi mi, ne samo Jaša (Jenull), smo pa pobudnice in pobudniki protestov” – Mikrofon je na sinočnjih protestih prevzela Tea Jarc, ker je Jaša Jenull dobil 3778 evrov kazni 

(VIDEO)”Janez Janša. On je tisti, ki nas združuje, on je tisti, ki nas sili, da se upiramo tej zlorabi oblasti in glavni organizator protestov je Janez Janša. Vsi mi, ne samo Jaša (Jenull), smo pa pobudnice in pobudniki protestov” – Mikrofon je na sinočnjih protestih prevzela Tea Jarc, ker je Jaša Jenull dobil 3778 evrov kazni 

Državno odvetništvo je namreč vložilo tožbo zoper organizatorja protestov Jašo Jenulla zaradi stroškov, ki jih ima policija z varovanjem protesta. Prva tožba je bila vložena decembra lani, ta teden pa je Jaša Jenull dobil še poziv k plačilu stroškov pred vložitvijo tožb za še en protest. Znesek računa znaša 3778,12 evra. Tržna inšpekcija pa poziva posamezne protestnike, da se izjasnijo o okoliščinah oziroma jim grozi s predlogi za uvedbo postopka o prekršku, ker naj bi na protestih vrteli avtorsko glasbo za kar jim grozi globa 500 evrov.

“Že 96 petkov se zbiramo zato, da se zoperstavimo tej vladi in ponavadi bi nas najprej tukaj nagovoril Jaša, ampak policija in seveda vlada zoper njega uporabljajo vsa mogoča in nemogoča policijska in pravna sredstva zato, ker ga želijo prestrašiti,” je sinoči dejala glavna govornica na petkovih kolesarskih protestih Tea Jarc, ki je zamenjala Jašo Jenulla.

“In zato smo danes tukaj, da vsi pokažemo zakaj se borimo, zakaj se vsak petek združujemo in zakaj bomo vztrajali vse do volitev in še dlje, če bo treba. To ni zaradi Jaše in to ni zaradi ene skupine, ki so morda bolj vidni , ki so morda bolj glasni, ki smo morda bolj aktivni, ampak zato, ker so protesti od vseh nas,” je dejala Jarčeva.  “Tako je, tako je;” so vzklikali protestniki, ki so nosili transparente z napisi: “Jaz sem pobudnica/pobudnik petkovih  protestov”.

“Zbiramo se tukaj, ker vemo, da ni normalno to, kar počne ta vlada, da ni normalno, da rušijo demokracijo, vladavino prava, da se dogaja korupcija, da se izgubljajo tovornjaki, da se zaposluje ljudi, ki so njihovi prijatelji in družinski člani, da se dogaja nepotizem, da se politično kadruje in se želi prevzeti vse neodvisne institucije. Zaradi tega smo tukaj. In zaradi tega je jasno, kdo je glavni organizator petkovih petkovih protestov. Ja mi smo vsi pobudnice in pobudniki in smo prihajali vsak petek, ampak razlog zakaj se zbiramo je Janez Janša. On je tisti, ki nas združuje, on je tisti, ki nas sili, da se upiramo tej zlorabi oblasti in glavni organizator je Janez Janša. Vsi mi, ne samo Jaša Jenull, smo pa pobudnice in pobudniki in danes je čas, da pokažemo tako policiji, kot medijem, parlamentu in vladi, da vsi držimo skupaj. Da je napad na enega napad na vse nas in da, če je treba smo vsi Jaša Jenull in smo vsi pobudnice in pobudniki petkovih protestov. Zato pokažimo in dvignimo visoko v zrak (transparente op.a.), da bo policija videla in da, če se bo spravila na enga se bo morala spravit na vse, na vse nas. In naj policija vidi in naj tudi tokrat policija pride sem in prižge svoje kamere na svojih jopičih in zbira dokaze o tem, kdo je tukaj pobudnik in pobudnica, kdo pa je glavni organizator protestov. Pridite torej pogledat, tukaj imate dokaze” .”Jaz sem pobudnica/pobudnik,” je Jarčevi vzklikala množica.

Jaša Jenull pa je na koncu na Državno odvetništvo, Tržni inšpektorat in na Policijo naslovil protestna pisma zaradi kazni, ki jih je dobil, kot domnevni organizator protestov in ker mu je zato policija naložila tudi stroške varovanja protestov. “Da ne bi izgledalo, da so ga kazni prestrašile,” pa je na koncu tudi sam poprijel za mikrofon.

“Policisti, ne vem mogoče spremljate samo Nova24 pa mislite, da smo tukaj sami brezposelni, sami lenuharji, ljudje, ki branijo svoje privilegije, ampak temu ni tako. Tukaj so dejansko najbolj aktivni, najbolj zavedni državljani in državljanke, prebivalci in prebivalke, ki se borimo ne za svoje pravice, ne za svoje privilegije ampak za dobro države, ker nam tako narekuje naša vest.
Kaj pa vam govori vaša vest,  je pa ključno vprašanje, ki vam ga postavljamo že skoraj dve leti in na katerega ne dobimo nikakršnega odgovora. Ni važno, če mi dobimo, vi boste morali sami sebi odgovoriti na to vprašanje, kaj vam je govorila vaša vest, celi te dve leti strahovlade Janeza Janše. In kako boste potem pod novo vlado obrnili ploščo, spustili sliko Janše   in slepo poslušali navodila naslednje vlade. Vaša policijska prisega terja, da spoštujete ustavo, da ste humani, odgovorni in načelni in da se ne udinjate oblasti, ne glede na to kakšna je ta oblast in iz katere strani prihaja. Na tem področju ste popolnoma propadli v zadnjih dveh letih, popolnoma ste propadli in leta in leta boste morali nabirati kakršnokoli zaupanje,” je bil jezen Jaša Jenull, ki je poleg policije izpostavil tudi državno odvetništvo, tržni inšpektorat  in medije.
“Prav tako je treba izpostavit poleg policije, če morda ne veste slučajno, pomembna informacija: ravnokar je izšel članek na 24ur o tem, kako na preiskovalnem Nacionalnem uradu vse preiskave zoper korupcijo za nabavo mask, vse preiskave zoper koruptivne prakse Aleksandre Pivec, ki je zaslužila več kot 35.000 evrov davkoplačevalskih sredstev za stvari, ki jih ni opravila, kako vse te preiskave stojijo v predalih.  Upam, da vas je sram policisti, upam , da vas je sram zase, za svoje kolege, za svoje sorodnike in za vse prebivalce in prebivalke te države.
Nadalje je treba nasloviti tržno inšpekcijo, ki se je tukaj uklonila janšizmu, ki se je upognila janšizmu in namesto, da bi načelno odgovorili, ne to ni naše področje, so pod izgovorom tega, da samo izpolnjujejo navodila, sodelujejo v politični represiji. To je popolnoma jasno, da gre samo za politično represijo in zlorabo pravnih organov. In v tem sodelujejo na tržni inšpekciji in si morajo tudi oni preizprašati svojo vest in po možnosti delovati v skladu z njo.
Nadalje, državno odvetništvo je tisto, ki sodeluje v tej zlorabi prava, v tej zlorabi pravne države v tej kršitvi ustavno zagotovljenih pravic. Državno odvetništvo in tisti v državnem odvetništvu, ki pišejo tožbe zoper mene, ki so povsem jasno politično motivirane, so enako odgovorni, kot tisti v tem parlamentu, ki jim ta navodila dajejo. In tej odgovornosti ne morejo ubežati. Nikoli in nikjer ni izgovor: ubogal sem navodila. Zato obstajajo tudi zakonsko opredeljen možnosti proti temu, da se navodilom, ki se so v nasprotju z zakonom postavimo po robu. Tako  imamo več organizacij, ki se ukvarjajo z zaščito žvižgačev, pravno podporo skratka izgovorov ni.

In za konec še eno sporočilo predstavnikom medijev, odgovornost je tudi na vaših ramenih. Danes smo imeli tukaj dvajset do sedmih tiskovno konferenco na kateri smo želeli predstaviti jasne in dokazljive dokaze, kako se politična represija izvaja zoper nas. Ni bilo nobene kamere iz POP TV-ja, ni bilo nobene kamere iz RTVSLO ali iz katerega drugega večjega medija. To je popolnoma nepredstavljivo, da se v taki državi vlagajo tožbe, očitno politično motivirane tožbe in da mediji o tem ne poročajo na vseh osrednjih informativnih oddajah.

Na žalost smo dobili informacijo, da bodo mediji zainteresirani za poročanje predvsem v primeru, če bo prišlo do kakšnih izgredov ali večjega nasilja, kar je povsem absurdno, kar je sprevrženo in kar je nesmiselno. Tukaj protestiramo množično, argumentirano, mirno in nenasilno in si zaslužimo to, da se naše argumente predstavi. Naše zahteve predstavlja 70 procentov populacije Slovenije. Vsako merjenje javnega mnenja jasno pokaže, da vsaj dve tretjini Slovenk in Slovencev ne podpira te vlade in prav je, da se njihov glas sliši in predstavi,” je  zaključil Jenull.

 

COMMENTS

Wordpress (0)